Αρχική Νέα Οικονομία Τα… φτερά της Ο.Α. θέλει η AEGEAN

Τα… φτερά της Ο.Α. θέλει η AEGEAN

16


Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η AEGEAN AIRLINES ανακοινώνει ότι κατέθεσε πρόταση προκειμένου να συμμετάσχει στην τελική φάση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του πτητικού έργου των Ολυμπιακών Αερογραμμών. 
Εφόσον η πρόταση της AEGEAN, τονίζει μεταξύ άλλων η εταιρεία, είναι μεταξύ εκείνων που θα επιλεγούν, θα διερευνηθεί η δυνατότητα να ξεπεραστούν οι υπάρχουσες δυσκολίες, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους συμβούλους του ελληνικού δημοσίου.
“Η AEGEAN θα προχωρήσει σε συμφωνία μόνο εφόσον μπορεί να διαμορφωθεί μια βιώσιμη λύση με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ανταγωνιστικές τιμές στο επιβατικό κοινό.
Η AEGEAN AIRLINES επαναλαμβάνει ότι συμμετέχει στην διαδικασία με στόχο να συμβάλλει στην εξυγίανση των Ελληνικών Αερομεταφορών.
Δηλώνει δε ρητά ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε άλλη πρόταση τρίτου φορέα επιλεγεί, εφόσον αυτή είναι συμβατή με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.


Αυτό που τουλάχιστον θα θέλαμε να επισημάνουμε είναι ότι η δημιουργία ενός νέου μονοπωλίου και μάλιστα ιδιωτικού στην αεροπορική σύνδεση των νησιών πιθανόν να οδηγήσει στα προβλήματα του παρελθόντος για τη Χίο, υπαρκτά σε άλλα νησιά όπως η Λήμνος, όπου οι λίγες πτήσεις δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν επαρκώς το νησί.
Ιδιαίτερη σημασία έχει και το ύψος της τιμής του εισιτηρίου αφού η χρήση του αεροπλάνου για τους νησιώτες δεν αποτελεί μία λύση πολυτελείας αλλά λύση υποχρεωτικής ανάγκης.

Διαφήμιση