Αρχική Απόψεις Aρθρα Μάρκος Σκούφαλος: Στον απόηχο μιας εκδήλωσης…

Μάρκος Σκούφαλος: Στον απόηχο μιας εκδήλωσης…

12


Στον απόηχο μιας εκδήλωσης…


Συμμαζευτείτε “ευγενικοί” κύριοι.
Χομπίστες του εθελοντισμού,
Της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων,
λάτρεις της πολυπολιτισμικότητας, των “λαθρομεταναστών”
και των προσφύγων όπου γης.
Όταν τα παιδιά μας τα σέρνουν στα κρατητήρια, στο αυτόφωρο για
αντίσταση κατά της αρχής,
όταν ασελγούν πάνω τους ψυχικά δια των χλευασμών και των ειρωνειών,
όταν μετέρχονται σε ατιμωτικές έρευνες και τα γδύνουν ψάχνοντας για ναρκωτικά,
όταν τα συλλαμβάνουν γιατί αφισοκολλούν , γιατί διαμαρτύρονται, γιατί τρέφουν υπερβολική κώμη, γιατί τραγουδούν στην ταβέρνα του “Μαϊτιανού”-μεσήλικες πια αλλά η μνήμη κρατά- ,
ας μην έχουν τις απαιτήσεις κι ας μην έχετε την απαίτηση εσείς οι έμπλεοι ευγένειας να εκφράζεται το ίδιο συναίσθημα προς όποιους και με όποια στολή  καταπατούν ή έχουν καταπατήσει δικαιώματα του λαού μας.
Συμμαζευτείτε “αγαπητοί” κύριοι, προστάτες του καθωσπρεπισμού και της υποκρισίας.
Για να μιλάτε εσείς για σοβιετικά “Γκούλαγκ”-μη βλέποντας κάτω από τη μύτη σας τα σημερινά πραγματικά γκούλαγκ του ιμπεριαλισμού-, για να φωνασκείτε ενοχλημένοι, για να “αυνανίζεται” η γραφίδα σας ασύστολα και αέρινα στους χώρους της “Τέχνης”, της δημοσιογραφίας και όπου αλλού, χιλιάδες κομμουνιστές χύσανε το αίμα τους, χιλιάδες κομμουνιστές βρίσκονται στους δρόμους, χιλιάδες κομμουνιστές δίνουν το είναι τους- με τις αδυναμίες τους και τα λάθη τους- για να υπερασπιστούν τα αυτονόητα, τα στοιχειώδη αλλά και τα ουσιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όσο εσείς ζεσταίνετε τη συνείδησή σας στις παντούφλες του μικροαστισμού σας.


ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ   


Σ.σ. επειδή οι αναγνώστες του chiosnews.com μπορεί να μη γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, να σημειώσουμε ότι κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο, το Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλών και την επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, κατά την τοποθέτηση του Γραμματέα της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ Γιώργου Αμπαζή, ζητήθηκε να αποχωρήσει ο αστυνομικός που ήταν μέσα στην αίθουσα. Επρόκειτο για το Στρατή κουρασάνη, Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χϊου που παρακολουθούσε την εκδήλωση. Υπήρξε μια ένταση, με κάποιους από το ακροατήριο να επιτίθονται στο ΚΚΕ. Πάντως όπως τόνισε από την Επιτροπή Αλληλεγγύης η Δέσποινα Τσαρδάκα, πρόσκληση είχε παέι και στον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου οπότε δεν είχαν λόγο να ζητήσουν την αποχώρηση ενός εκπροσώπου της Αστυνομίας.