Αρχική Νέα Τοπικά Κακοδιαχείριση στη ΔΑΕΧ καταγγέλει ο Π. Παντελάρας

Κακοδιαχείριση στη ΔΑΕΧ καταγγέλει ο Π. Παντελάρας

23Με υπαινιγμούς για κακοδιαχείριση στη ΔΑΕΧ και με σαφέστατη αντίθεση στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Μια πόλη για όλους” Πέτρος Παντελάρας μαζί με το δημοτικό σύμβουλο Κώστα Παϊδα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για την κατάσταση στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Χίου.
Ο κ. Παντελάρας αναφέρθηκε καταρχήν στο γεγονός ότι λίγες μέρες πριν το Πάσχα είναι απλήρωτοι για ένα τετράμηνο οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Χαρακτηρίζοντας “απάνθρωπο” αυτές τις ημέρες ένας εργαζόμενος να στερείται των οικονομικών δεδομένων για την κάλυψη των αναγκών του, σημείωσε ότι και οι ίδιοι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα εντούτοις χάρη στην κινητικότητα που επέδειχναν κατάφερναν να τα ξεπεράσουν.
Σε ότι αφορά το Δημοτικό Κινηματογράφο τόνισε ότι ως Δημοτική Αρχή έβλεπαν πως πρόκειται για μια πολιτιστική παροχή και έτσι την αντιμετώπιζαν.
Σε σχόλιό του εξάλλου ο Κώστας Παϊδας σημείωσε ότι η νυν δημοτική Αρχή όφειλε να σεβαστεί την απόφαση ίδρυσης της Δημοτικής Αρχής Βαρκάρη αλλά και την ανανέωση της προγραμματικής Σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού που έγινε επί ημερών τους (2001) και έχει ισχύ έως το 2006 και όχι να αποφασίζουν πλειοδοτικό διαγωνισμό.
“Η σημερινή διοίκηση επιδεικνύει έναν ιδιαίτερο ζήλο στην κατασπατάληση των χρημάτων και αυτός είναι ένας προβληματισμός μήπως οδηγούμαστε σε ένα μοντέλο, μικρότερου μεγέθους αλλά, ίδιο με αυτό της Τεχνικής Εταιρείας Βροντάδου”, συνέχισε ο κ. Παντελάρας, προσθέτοντας ότι είχαν παραδώσει εύρωστο ταμείο με ενεργητικό 50.0000 ΕΥΡΩ.
Μάλιστα ανέφερε ότι ενώ οι Πρόεδροι στη ΔΑΕΧ επί δικών τους ημερών δεν έπαιρναν αποζημίωση, εντούτοις σήμερα ο προϋπολογισμός της επιχείρησης επιβαρύνεται με 1095 ΕΥΡΩ και 800 ΕΥΡΩ αντίστοιχα για τον Πρόεδρο και αντιπρόεδρο.
Σύμφωνα εξάλλου με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παντελάρας παρόλο που το 2003-2004 δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του το ΥΠΠΟ, τον πρώτο χρόνο ο ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ είχε έλλειμμα 1356 ΕΥΡΩ και το 2004 πλεόνασμα 4.644 ΕΥΡΩ (συνυπολογίζοντας την επιχορήγηση του Χίου).
Ο κ. Παντελάρας αναφέρθηκε τέλος και στις υπερβολικές προσλήψεις που έγιναν στη ΔΑΕΧ, επιβαρύνοντας τα οικονομικά της επιχείρησης.
“Αν αποτύχει αυτή η επιχείρηση , αν χτυπήσει κανόνι” σημαίνει αδυναμία και ανικανότητα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης να ανοίξουν τους ορίζοντες της δράσης και να προσφέρουν περισσότερο έργο στην κοινωνία”, πρόσθεσε ο κ. Παντελάρας εγκαινιάζοντας στην ουσία και την είσοδο στη μεγάλης διαρκείας προεκλογική περίοδο.