Αρχική Νέα Τοπικά Η Διεύθυνση Υγείας κλείνει σήμερα το “κοντέϊνερ της ντροπής”

Η Διεύθυνση Υγείας κλείνει σήμερα το “κοντέϊνερ της ντροπής”

9Εντολή να σταματήσει η λειτουργία του κοντέϊνερ ως χώρος κράτησης των προσφύγων, μετά τη σύλληψη τους από το λιμενικό, πρόκειται να δώσει η Διεύθυνση Υγιεινής.
Η υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κατόπιν εντολής του αρμόδιου Αντινομάρχη Παναγιώτη Καμίτση θα προχωρήσει σε έλεγχο αφού η μη ύπαρξη χώρων υγιεινής, οι περιορισμένοι χώροι (σήμερα κρατούνται 20 άντρες και 5 γυναίκες) κάνουν αδύνατη τη διαμονή ανθρώπων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα απασχόλησε έντονα το Νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη, και ύστερα από την κινητοποίηση της προηγούμενης εβδομάδας της Επιτροπής Αλληλεγγύης Προσφύγων, οπότε μετά από συνεργασία με τον κ. Καμίτση αποφασίστηκε να ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο χώρος.
Παράλληλα όμως η Νομαρχία κατανοώντας το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο για την κράτηση των προσφύγων μέχρι να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία και ο υγειονομικός έλεγχος εξετάζει την παραγγελία ενός προκάτ σπιτιού που θα διαθέτει και χώρους υγιεινής.
Εν τω μεταξύ κανένα νέο στοιχείο δεν προέκυψε στο λιμεναρχείο κατά τη χθεσινή ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες το στίγμα του πλοίου και την πορεία του την έχουν καταγράψει τα ελληνικά ραντάρ από τις 4.40 τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι και τις 5.30 το πρωί, δεν υπήρχε όμως μέχρι εκείνη την ώρα λόγος για να δοθεί σήμα να σταματήσει.
Σε ότι αφορά τους 25 πρόσφυγες πιθανόν και σήμερα να τους δοθεί προσωρινή άδεια και να αφεθούν ελεύθεροι, χωρίς να χρειαστεί να ακολουθηθεί η συνήθη διαδικασία με παραμονή στο Κέντρο Κράτησης, από το οποίο αφέθηκαν χθες ελεύθεροι ακόμα 30 πρόσφυγες.