Αρχική Νέα Τοπικά Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Αλληλεγγύης στο πλευρό των συλληφθέντων για το πανό

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Αλληλεγγύης στο πλευρό των συλληφθέντων για το πανό

16Με ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Αλληλεγγύης Χίου (ΡΙΑΚΙΑ) στέκεται αλληλέγγυα στα δύο μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Προσφύγων που συνελήφθησαν επειδή προχωρούσαν σε ανάρτηση πανό και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με κατηγορίες για “διατάραξη της κοινής ειρήνης”.
“Μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των προσφύγων η “δημοκρατική” ανοχή των μηχανισμών καταστολής φαίνεται να τελειώνει και αρχίζουν να δίνουν και το πραγματικό τους πρόσωπο”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει:
“Τρίτη βράδυ την ώρα που έρχεται το πλοίο δύο συμπολίτες μας θέλοντας να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις γνωστές εγκληματικές ενέργειες της κυβέρνησης ενάντια στους πρόσφυγες ανοίγουν ένα πανό.
Οι λιμενικοί τους συλλαμβάνουν με εντολή εισαγγελέα, ενεργοποιώντας κάποιο νόμο “ο οποίος απαγορεύει την ανάρτηση πανό”. Μετά από εκατοντάδες πανό που έχουν αναρτηθεί τα τελευταία χρόνια στη Χίο, από όλες τις κοινωνικές και πολιτικές ομάδες, για τα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε θυμήθηκαν ότι απαγορεύεται η “ανάρτηση πανό”. Θα επαναφέρουν κι άλλους ξεχασμένους νόμους για να θυμηθούμε κι εμείς ότι αυτό το σύστημα ούτε άλλαξε ούτε αλλάζει.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους δύο συλληφθέντες που μόνο ένα φασιστικό κράτος μπορεί να τους καταδικάσει για μια τέτοια ενέργεια. Το μοναδικό έγκλημα μπορεί να τους καταδικάσει για μια τέτοια ενέργεια.
Το μοναδικό έγκλημα που διέπραξαν είναι γιατί σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς του ατομικισμού και με τέτοιους νόμους επιμένουν να αγωνίζονται για δικαιοσύνη, ελευθερία, αξιοπρέπεια, επιμένουν να παραμένουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ,
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ”, καταλήγει η ανακοίνωση.


Εν τω μεταξύ στην ίδια ανακοίνωση θέτονται και μια σειρά ερωτήσεων που έχουν σχέση με το “πλοίο φάντασμα” που φέρεται να εμβόλισε τη βάρκα, αλλά και το τελευταίο επεισόδιο που με την “ασφαλή απώθηση” βάρκας με 40 πρόσφυγες μεταξύ Χίου- Τουρκίας..
Σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΡΙΑΚΙΑ:
* Γιατί δυο διαφορετικές συμπεριφορές από το Λιμεναρχείο Χίου, σε διάστημα μόλις δύο 24ώρων;
την 21η Απριλίου 2005 το Λιμεναρχείο Χίου εκτελούσε κυβερνητική εντολή να αποκρούσει τη βάρκα στα τουρκικά νερά γιατί η άφιξή της στη χώρα είναι ανεπιθύμητη. Τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2005 το ίδιο σκάφος δίωξης προσφύγων και οι ίδιοι υπάλληλοι επεμβαίνουν άμεσα και κατορθώνουν να σώσουν 25 πρόσφυγες, ενώ σημειώνεται πνιγμός 6 ατόμων και το πλοίο φάντασμα δεν εντοπίζεται (σ.σ.chiosnews.com, ανασύρθηκαν οι σοροί δύο προσφύγων, ενώ άλλοι 5 αγνοούνται).
* Μήπως αυτή η παράλογη ιστορία εμπαιγμού ανθρώπων στο πέλαγος, που απροκάλυπτα με κυβερνητική εντολή, εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μας την 21η Απριλίου, επαναλαμβάνεται συχνά πυκνά τις βραδινές ώρες με μεγάλη άνεση μάλιστα αφού δεν υπάρχουν καθόλου μάρτυρες;
* Μήπως όλα αυτά τα βασανιστήρια- καψόνια (στην πολιτική της Ευρώπης- Φρούριο) είναι η καλύτερη μέθοδος ασφαλέστερης αποτροπής εισόδου των προσφύγων στο νησί μας;
Η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Αλληλεγγύης Χίου θεωρεί ότι η πραγματικότητα δεν αφήνει τίποτα και σε κανένα να δημιουργήσει το παραμικρό άλλοθι την παραμικρή αυταπάτη…
Η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Αλληλεγγύης Χίου έχει τις αξίες της, το διεθνισμό, την αντίσταση και την αλληλεγγύη γιατί αυτή η γη μπορεί να τους θρέψει όλους. Οι πρόσφυγες δεν προκαλούν ούτε ευθύνονται για τα προβλήματά μας. Αντίθετα τις αιτίες των προβλημάτων μας, ας τις αναζητήσουμε στη μικρή μειοψηφία που μας εκμεταλλεύεται και κερδοσκοπεί σε βάρος όλων μας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.