Αρχική Νέα Τοπικά ΠΑΜΕ: γιατί την 1η Μάη συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου

ΠΑΜΕ: γιατί την 1η Μάη συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου

7ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ 
Ζητάνε ενότητα στην υποταγή!


Αυτό είναι το πνεύμα της δήθεν έκκλησης ενότητας συνδικαλιστικών στελεχών του κέντρου που έχουν μακρά θητεία στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, στο ξεπούλημα των συμφερόντων των εργαζομένων, στη φαλκίδευση των δικαιωμάτων τους.
Εκπροσώπους αυτών των συνδικαλιστών είδαμε και στο νησί μας να δίνουν συνεντεύξεις εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ, του Κοινωνικού Φόρουμ που ανακάλυψαν στη χειμέρια νάρκη τους ότι υπάρχει κεφάλαιο και δικαιώματα εργαζομένων. Απέφυγαν όμως όπως ο διάολος το λιβάνι να μιλήσουν για τον ιμπεριαλισμό της ΕΕ, για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την κατάντια των εργαζομένων που εντείνει και οξύνει η  κυβέρνηση της ΝΔ.
“Η κάθε δύναμη θα δώσει το δικό της χρώμα μέσα στην κοινή συγκέντρωση και με τους ομιλητές της και με τα συνθήματά της” (απόσπασμα από την “πρόσκληση ενότητας” που υπογράφουν συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ και λοιπών παρατρεχάμενων).
Τι “αθώα” έκκληση! Ο απεργοσπάστης και ο απεργός μαζί. Ο “κοινωνικός εταίρος” και ο εκπρόσωπος εργατών μαζί. Να φωνάξουμε το ΣΕΒ και την κυβέρνηση, να δώσουν κι αυτοί το δικό τους “χρώμα”, κι όλοι μαζί αγαπημένοι να πάμε μετά “να πιάσουμε το Μάη”…
Ότι είναι θρασύτατοι, είναι παλιό. Ότι δεν έχουν καμία σχέση με έννοιες όπως αξιοπρέπεια, επίσης γνωστό.
Ότι θα επιχειρούσαν και πάλι να μαγαρίσουν το άλικο κόκκινο αυτής της μέρας, αναμενόμενο.
Δεν είναι θέμα υποκρισίας. Είχαν και Έχουν μαύρο ρόλο μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα:
Είναι υπεύθυνοι με την υπογραφή τους για τα δεινά της εργατικής τάξης.
Δεν τολμούν καν να θέσουν θέμα για το μεροκάματο, έχουν υπογράψει και αυτή τη δίχρονη – όπως και άλλες προηγούμενες – καθήλωση των μισθών. Δεν τολμούν, ούτε καν στην “πρόσκληση ενότητας”, να θέσουν θέμα κατάργησης των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ζητάνε μάλιστα την πιστή εφαρμογή τους.
Διαλέγονται με το κεφάλαιο και πληρώνονται αδρά γι’ αυτό.
Ζητάνε από τους εργάτες που θα παλέψουν σκληρά στο χάραμα αυτής της 11ης του Μάη για να γίνει αυτή η απεργία, να πάνε μετά και να χειροκροτήσουν τους δημίους τους.
Όχι, δεν πρόκειται για θράσος, δεν είναι υποκρισία. Πλάι στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη, οι εργατοπατέρες έχουν αποστολή να συμβάλουν με κάθε τρόπο σε έναν πανηγυρικό γιορτασμό της υποταγής. Θέλουν, όχι μια όποια άλλη μέρα, μια κάποια άλλη απεργία, αλλά αυτή, η κορυφαία, η απεργία της Πρωτομαγιάς, να είναι ένα πανηγύρι υπέρ της ταξικής συμφιλίωσης, μια ξεφτιλισμένη γιορτή, όπου εργάτες θα σκύβουν να φιλήσουν το χέρι που τους παίρνει το ψωμί από το τραπέζι.
Οι εργατοπατέρες, δεν είναι γενικώς και αορίστως “συνδικαλιστές”. Είναι εχθρός της τάξης! Και μάλιστα σε συγκεκριμένες κρίσιμες χρονικές στιγμές, εχθρός πιο επικίνδυνος και ύπουλος κι απ’ αυτόν που έτσι κι αλλιώς ξέρεις ότι είναι απέναντι.
Τους προδίδει και σ’ αυτή την περίπτωση η μεθόδευση: Οι ίδιοι που υπογράφουν στην Αθήνα έκκληση ενότητας, υπογράφουν στον Πειραιά κείμενο ενάντια στον ταξικό γιορτασμό ή μας καλούν μαζί με την ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο της Χίου. Οι ίδιοι που ως “Φόρουμ” καλούνε σε ενίσχυση της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ, υπογράφουν και το κείμενο για την κοινή συγκέντρωση, δήθεν, των… αντιπροσωπευτικών όλων των τάσεων σωματείων!
Στο νησί μας πριν να συνέλθει το ΔΣ του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ αυτοί έδωσαν στη δημοσιότητα έκκληση για τον συμβιβασμένο γιορτασμό του Εργατικού Κέντρου.
Έχουν αντίπαλο και δεν το κρύβουν. Έχουν αντίπαλο το ΠΑΜΕ. Έχουν αντίπαλο τον αντίπαλο των αφεντικών τους.
Και οι 50 περίπου που υπογράφουνε την πρόσκληση είναι υποχρεωμένοι να λουστούνε τον Πολυζωγόπουλο, που βρίσκει θετική την πρόσκλησή τους, ολόκληρο. Μαζί με την πρότασή του για νέο χαράτσι στους μισθούς, αυτό  το “λευκό κολάρο” που σφράγισε τη νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ με τον ενδοτισμό του . Μαζί όλοι αυτοί πορεύονται και στον τόπο μας.
Μαζί συνωστίζονται κάθε χρόνο στο μνημόσυνο του Εργατικού Κέντρου της Χίου, συμβιώνουνε με τους πολιτικάντηδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τους δημάρχους τους και παρατρεχάμενούς τους αποδεικνύοντας με τον τρόπο τους ότι είναι όμοροι χώροι που αντιστρατεύονται τα Λαϊκά συμφέροντα.
Ζητάνε ενότητα στην υποταγή. Θα πρέπει να πάρουν ξανά από τους εργάτες την απάντηση στο δρόμο.
Γι αυτό όλοι οι εργαζόμενοι του νησιού μας πρέπει να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη στις 10 πμ. 
Στη συμπαράταξη με το ΠΑΜΕ παίρνει ταξική απάντηση η κυβερνητική θρασύτητα με το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, στο πλευρό του ΠΑΜΕ τιμώνται πραγματικά οι νεκροί και οι αγώνες της τάξης μας.
Αυτός είναι ο δρόμος για κάθε εργαζόμενο, για κάθε άνεργο, για κάθε μετανάστη, για κάθε μικροεπαγγελματία και αυτοαπασχολούμενο. Ας τον βαδίσουμε μαζί έστω και αν δε συμφωνούμε σε όλα.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ