Αρχική Νέα Τοπικά Ενημέρωση Περιφέρειας Β. Αιγαίου για τις κατασκηνώσεις

Ενημέρωση Περιφέρειας Β. Αιγαίου για τις κατασκηνώσεις

5


Με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ανακοινώθηκε η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων τη φετινή χρονιά. Να σημειωθεί ότι οι κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν εντελώς δωρεάν πλην των εξόδων των εισιτηρίων μετακίνησης που θα βαρύνουν τους κατασκηνωτές.
Τα παιδιά που προέρχονται από την επαρχία θα συνοδεύονται από υπαλλήλους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ή των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου.


Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά υπαλλήλων ή συνταξιούχων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων) από όλη τη χώρα και μόνο εφ` όσον:


* Είναι παιδιά ηλικίας 7 έως 15 χρόνων, δηλαδή παιδιά που γεννήθηκαν από το 1990 έως το 1998
* Δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική ασθένεια, ή κάποιο άλλο αίτιο το οποίο θα τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης όπως είναι π.χ. κολύμπι, τρέξιμο, οι αθλοπαιδιές κτλ. Το γεγονός αυτό θα αποδεικνύεται από σχετική γνωμάτευση ιατρού.


Επί πλέον για τα παιδιά των αγροτών απαιτείται βεβαίωση από την Κοινότητα ή το Συνεταιρισμό ή τον αγροτικό ή δασικό σύλλογο όπου ανήκουν οι γονείς ότι πράγματι αυτοί είναι αγρότες. Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στην κατασκήνωση θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ατομικό βιβλιάριο υγείας όπου αυτό είναι δυνατόν από πλευράς ασφαλιστικού τομέα.


Εφέτος θα υπάρξουν 4 κατασκηνωτικές περίοδοι. Παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 χρόνων (μαθητές Δημοτικού) θα λάβουν μέρος στις δύο πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους οι οποίες θα είναι μικτές. Στις άλλες δύο περιόδους θα λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας από 13 μέχρι 15 χρόνων (μαθητές Γυμνασίου) και η μεν μία θα είναι κοριτσιών η δε άλλη αγοριών.


Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι:


* Από 24 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου (μεικτή αγοριών κοριτσιών ηλικίας 7-12 χρόνων)
* Από 11 Ιουλίου έως 29 Ιουλίου (μεικτή αγοριών κοριτσιών ηλικίας 7-12 χρόνων)
* Από 29 Ιουλίου έως 16 Αυγούστου (κοριτσιών ηλικίας 13-15 χρόνων)
* Από 16 Αυγούστου έως 31 Αυγούστου (αγοριών ηλικίας 13-15 χρόνων)


Μετά το τέλος και της τελευταίας περιόδου θα λειτουργήσει η περίοδος των οικογενειών από 3 έως 23 Σεπτεμβρίου με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων για φιλοξενία χωρίς καμία επιβάρυνση, εφόσον θα υπάρξει ενδιαφέρον.


Οι αγρότες και οι υπάλληλοι των περιφερειακών μονάδων θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στις πλησιέστερες υπηρεσίες του αγροτικού τομέα (Νομαρχία-Περιφέρεια- Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Οι αιτήσεις της πρώτης περιόδου θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 4/6/05.