Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΠΑΣΟΚ: Περιοδείες στελεχών σε όλη τη χώρα

ΠΑΣΟΚ: Περιοδείες στελεχών σε όλη τη χώρα

10


Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και για τις επόμενες 6 εβδομάδες 150 στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να καταστήσουν δυναμική την παρουσία του κόμματος.
Αφορμή, οι εσωκομματικές διαδικασίες ανασυγκρότησης των τοπικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων του κόμματος, σύμφωνα με τις αποφάσεις του συνεδρίου.
Στη Χίο ήδη η Νομαρχιακή επιτροπή εξετάστηκε χθες η σχετική εγκύκλιος και αναμένεται ένα από τα στελέχη που θα επισκεφθεί το νησί να είναι ο Δρ Δημήτρης Χαλκιώτης, Διευθυντής του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου που πρόσφατα (23/4) είχε μιλήσει σε εκδήλωση της ΤΟ Βροντάδου.
Οι εσωκομματικές διαδικασίες σύμφωνα με τις δηλώσεις στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της γραμματέως του κόμματος Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, “δεν έχουν οργανωτικό χαρακτήρα, αλλά βαθιά πολιτικό”.
Και αυτό γιατί, σε μια περίοδο όπου “οι πολίτες υφίστανται καθημερινά τις συνέπειες και τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και υπονομεύεται η αναπτυξιακή πορεία της χώρας, το ΠΑΣΟΚ βγαίνει δυναμικά μπροστά σε όλη τη χώρα για να αναδείξει το όραμά του, να σφυρηλατήσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τους πολίτες και να αναδείξει τις συνέπειες της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής”.


Δύο σταθμοί
Η εξόρμηση του ΠΑΣΟΚ έχει δύο σημαντικούς σταθμούς:
1. Στις 5 Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν για την ανάδειξη των: γραμματέων και αναπληρωτών γραμματέων των δημοτικών οργανώσεων, των συντονιστικών επιτροπών των δημοτικών οργανώσεων, των συντονιστών και αναπληρωτών συντονιστών των νομαρχιακών επιτροπών.
2. Στις 11-12, 18 -19, 25 – 26 Ιουνίου θα διεξαχθούν σε όλες τις περιφέρειες τα 15 τοπικά συνέδρια του ΠΑΣΟΚ, από τα οποία θα εκλεγούν τα μέλη των περιφερειακών επιτροπών. Σε ορισμένα από αυτά θα παραστεί και θα μιλήσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμα, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε στις οργανώσεις η κ. Ξενογιαννακοπούλου:
* Στις εσωκομματικές αυτές διαδικασίες μπορούν να πάρουν μέρος και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, όμως, αν θελήσουν να εκλεγούν σε κομματικές θέσεις, θα πρέπει πρώτα να γίνουν μέλη του κόμματος.
*Δήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές, ή υποψήφιοι βουλευτές δεν μπορούν να θέσουν        υποψηφιότητα για συντονιστές νομαρχιακών επιτροπών ή για γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών.
* Οι γραμματείς των συντονιστικών επιτροπών των δημοτικών οργανώσεων δεν θα μπορούν στις επόμενες δημοτικές εκλογές να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι.
* Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε ένα από τα εξής όργανα: Εθνικό Συμβούλιο, Περιφερειακή Επιτροπή, Νομαρχιακή Επιτροπή, Συντονιστικές Επιτροπές Δημοτικών Οργανώσεων.
Χθες υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ σήμερα η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ θα καλέσει σε σύσκεψη όλα τα κλιμάκια των στελεχών που θα περιοδεύσουν το Σαββατοκύριακο στη χώρα.


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ