Αρχική Πολιτισμός Θεατρική Ομάδα Χίου με το έργο “Η μικρή μας πόλη”

Θεατρική Ομάδα Χίου με το έργο “Η μικρή μας πόλη”

11


Η Θεατρική Ομάδα Χίου, εικοσιπέντε σχεδόν χρόνια μετά την ίδρυσή της, συνεχίζει την αδιάκοπη παρουσία της μπροστά στο χιώτικο ( και όχι μόνο) θεατρόφιλο κοινό, με μια ακόμα θεατρική δημιουργία της.
Πρόκειται για το πασίγνωστο -κλασικό πια -θεατρικό έργο του διάσημου Αμερικανού πεζογράφου και θεατρικού συγγραφέα Θόρτον Ουάιλντερ “Η Μικρή μας Πόλη“, που όπου και όποτε ανέβηκε στη σκηνή σημείωσε τεράστια επιτυχία.
Το έργο πάντα αγαπιέται από όλους τους θεατές, ανεξάρτητα από ειδικές γνώσεις, καταγωγή, μορφωτικό επίπεδο, ιδεολογία ή θρήσκευμα, καθώς μέσα στην εξέλιξή του, ο κάθε άνθρωπος, μπορεί να διακρίνει τον εαυτό του, αφού το βασικό του θέμα είναι η ανθρώπινη ζωή και η ανθρώπινη καθημερινότητα και κυρίως τα “μικρά κι ασήμαντα” πράγματα που ζούμε όλοι, τα οποία όμως αποδεικνύεται ότι είναι πολύ σημαντικά και πολύ σπουδαία. Άλλωστε οι καθημερινές ανθρώπινες συνήθειες, ο έρωτας, ο γάμος κι ο θάνατος δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να θεωρηθούν ασήμαντα…
Το θεατρικό αυτό κείμενο του Θ. Ουάιλντερ, που είναι γεμάτο ανθρωπιά, τρυφερότητα, ευαισθησία και κυρίως με όλα αυτά τα καθημερινά πράγματα που όλοι μας  αγαπούμε και που συνιστούν τη ζωή μας, υπήρχε πάντα στο ρεπερτόριο της ομάδας μας και αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, που ευνόησαν, επιτέλους οι συνθήκες για το ανέβασμά του στη σκηνή.
Οφείλουμε να σημειώσουμε επίσης, πως η ενασχόληση μαζί του αποτελούσε διαρκή επιθυμία της αείμνηστης Τίνας Παπαδοπούλου, η οποία δεν πρόλαβε να τη δει πραγματοποιούμενη. Έτσι, μπορούμε να πούμε, ότι  σήμερα δικαιώνεται μια ακόμα εύστοχη επιλογή της, που την καθιστά διαρκώς παρούσα και παντοτινά χρήσιμη.
Θεωρούμε, ακόμα, σημαντικό το ανέβασμα αυτής της παράστασης, καθώς στα πλαίσιά του πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα όνειρό μας, που είναι η συνεργασία με άλλους τοπικούς ερασιτεχνικούς φορείς. Χαιρόμαστε όμως ιδιαίτερα που η αρχή της συνεργασίας αυτής γίνεται με τη συμμετοχή της Χορωδίας Χίου.
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Γιώργου Πάχου, σκηνικά Νικολή Φράσκου, επιμέλεια κοστουμιών Ρούλας Μελέκου και Ελένης Μονογιούδη, φωτισμούς Παναγιώτη Λούρου και μακιγιαζ Άννας Μαυρή.
Παίζουν, με σειρά εμφάνισης, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί:
 Μπάμπης Σαχτούρης, Σταύρος Κουμπιάς, Λουκάς Δρίζος, Σίμος Καραολάνης, Μαρία Φούτσου, Ντέπη Στουπάκη, Δημήτρης Κουτσουράκης, Ανθούλα Μπουγδάνου -Αναδιώτη, Θοδωρής Αργυρούδης, Νίτσα Κλούβα, Στέλιος Μακριάς, Ελένη Μονογιούδη, Ανδρέας Παπασταμάτης, Πόλυ Σωτηράκη, Ειρήνη Μπιλαρίκη, Κοσμάς Μανές, Μανόλης Σιδεράτος, Νικολής Φράσκος.
Τραγουδούν η Ανθούλα Ταναΐνη και η Χορωδία Χίου υπό τη διεύθυνση της Ελευθερίας Λυκοπάντη.
Θα δοθούν τρεις μόνο παραστάσεις στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ.:
την Παρασκευή 13, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου , ώρα 8.30 μ.μ.


Η τιμή εισιτηρίου -συμβολική όπως πάντα -είναι 8€ ( Για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες 5 €).
Για πληροφορίες: Μπάμπης Σαχτούρης Τηλ. 29232 & 28513 &
                             Ελένη Μονογιούδη Τηλ.: 6974165960