Αρχική Μαστίχα Συνάντηση Ελπίδας Τσουρή με Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Συνάντηση Ελπίδας Τσουρή με Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

16


Η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου το οποίο διέπει την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, καθώς και εφαρμογής ενιαίας στρατηγικής, η οποία θα αφορά σε ζητήματα έρευνας, παραγωγής και διάθεσης της μαστίχας, επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα μεταξύ της βουλευτή Ελπίδας Τσουρή με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της κας Τσουρή για την πορεία της Ένωσης και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, στα πλαίσια των επαφών της βουλευτή με τους  φορείς του Νομού.
Απαραίτητη κρίνεται η συνδρομή της Πολιτείας και ιδιαίτερα, η χρηματοδότηση των αναγκαίων δράσεων, η οποία, μέχρι στιγμής, απουσιάζει.
Η βουλευτής, χαρακτήρισε θετική την πορεία της Ένωσης και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι έχει αυξηθεί η παραγωγή και η ζήτηση της μαστίχας και των παράγωγων προϊόντων της και δήλωσε ότι: “Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του προϊόντος πρέπει να συμβαδίσει με την έρευνα για τη σαφή επιστημονική τεκμηρίωση των θεραπευτικών, κατά κύριο λόγο, ιδιοτήτων της μαστίχας. Σε συνδυασμό με μια οριζόντια, διυπουργική πολιτική συνεργασίας και τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις, θα μπορούσαμε να μιλάμε για εθνική στρατηγική για το μοναδικό αυτό προϊόν, χωρίς να αλλοιωθεί ο συνεταιριστικός χαρακτήρας για την αξιοποίησή του, προς όφελος των παραγωγών και του τόπου μας”.