Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σεμινάριο “η τέχνη της διαπραγμάτευσης” από την AIESEC

Σεμινάριο “η τέχνη της διαπραγμάτευσης” από την AIESEC

22


Σεμινάριο με θέμα “Η τέχνη της διαπραγμάτευσης” πραγματοποιήθηκε χθες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.  Εισηγητής ήταν ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης κ.Θεόδωρο Κουτρούκης.  Την ευθύνη της οργάνωσης είχε το τοπικό παράρτημα της AIESEC.


Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να μυηθούν στα μυστικά των διαπραγματεύσεων μέσα από μια εκτενή παρουσίαση από τον εισηγητή που κατέληξε σε εξομοίωση διαπραγματευσης που υλοποιήθηκε μεταξύ εθελοντών.Η ΑIESEC είναι το διεθνές δίκτυο πολλαπλών ευκαιριών για νέους, για να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους.
Είναι ένας από τους μεγαλύτερους μη κυβερνητικούς οργανισμούς στον κόσμο, με ενεργή παρουσία σε 800 Πανεπιστήμια και σε 89 χώρες.


Κύρια δραστηριότητα της AIESEC είναι το Πρόγραμμα Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης μέσω του οποίου προσφέρεται στις επιχειρήσεις η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με υψηλού επιπέδου ξένους πανεπιστημιακούς φοιτητές και να καλύψουν τις βραχυχρόνιες ανάγκες του σε ανθρώπινο δυναμικό με ποιοτικό τρόπο, αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνογνωσία που υπάρχει σε χώρες του εξωτερικού.


Τόσο η πραγματοποίση 3.500 ανταλλαγών σε ετήσια βάση διεθνώς, όσο και η πλαισίωση του προγράμματος από υποστηρικτηκές δραστηριότητες που εντάσσονται στα τρία στάδια ανταλλαγής της AIESEC(preparation-reception-reintergration) και πραγματοποιούνται από τα μέλη της , αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του οργανισμού μας.


Μέσω της συμμετοχής της στο πρόγραμμα η επιχείρηση προσφέρει παράλληλα την ευκαιρία σε Έλληνες φοιτητές να ζήσουν και να εργαστούν σε επιχειρήσεις του εξωτερικού, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη του μελλοντικού εργατικού δυναμικού της χώρας μας.