Αρχική Νέα Τοπικά Χαιρετίζει το ΠΑΜΕ τους απεργούς για την Πρωτομαγιά

Χαιρετίζει το ΠΑΜΕ τους απεργούς για την Πρωτομαγιά

16ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους εκείνους τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στη συγκέντρωσή του για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Η  παρουσία τους, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μαζικότητας,  αποδεικνύει τη συσπείρωση αγωνιστών στο δύσκολο δρόμο του ταξικού αγώνα και δίνει την απάντηση από τη μια μεριά στην κυβέρνηση της ΝΔ και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από την άλλη στις δυνάμεις της ενσωμάτωσης και του οπορτουνισμού που μιλούσαν περί απομόνωσης και περιχαράκωσης του ΠΑΜΕ.
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αυτή τη φορά προστέθηκαν νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά αφού σ’ αυτή βρέθηκαν οι απεργοί όλων των κλάδων, νέοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, φοιτητές, ανυπόταχτοι συνταξιούχοι. Παρευρέθηκε μια μαζική μαγιά εργαζομένων που δε βολεύεται με λιγότερο ουρανό, που αγκαλιάζει τα προωθημένα ταξικά αιτήματα του ΠΑΜΕ, που αντιπαλεύει τις πολιτικές του κεφαλαίου, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστών.
Το ΠΑΜΕ και στη Χίο και κεντρικά αρνήθηκε και αρνείται την ψευδεπίγραφη ενότητα του συστήματος, που καταντά συνδικαλιστικός και πολιτικός αχταρμάς προς άγρα ψήφων, που αποπροσανατολίζει και υποτάσσει τους εργαζόμενους.
 Να ορισμένοι που βρέθηκαν στη συγκέντρωση των υποταγμένων συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πεδίο του Άρεως. Ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Β. Μεϊμαράκης μαζί με το. Ι Μανώλη βουλευτή του ίδιου κόμματος και πρώην γραμματέα της ΓΣΕΕ, οι Θ. Πάγκαλος, Παπουτσής, Πρωτόπαππας , Γείτονας και Κουτσούκος γνωστοί όλοι τους από τις θητείες του σε υπουργεία του ΠΑΣΟΚ που κατακρεούργησαν εργατικά δικαιώματα, φυσικά  ο πρόεδρος του ΣΥΝ με τα ανέκδοτά του για τον παπαγάλο του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ με τις προτάσεις του για επιπλέον φορολόγηση των εργαζομένων και ο  μόνος που έλειπε ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων που πρόσφατα δήλωσε για τη ΓΣΕΕ ότι η ηγεσία της είναι μια φωτισμένη ηγεσία.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και στα τοπικά. Βουλευτές και πολιτευτές του δικομματισμού, δήμαρχοι και παρατρεχάμενοι που εκποιούν ό,τι είχε μείνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, συνδικαλιστές νομιμόφρονες της χρήσης της κυβερνητικής διευκόλυνσης με περγαμηνές απεργοσπασίας μπόλικες στην ιστορία τους και φυσικά διάφορα “αριστερά” κερασάκια, αποτελούσαν τον πυρήνα των διοργανωτών και προσπαθούσαν να δώσουν παλμό σε εργαζόμενους που είναι προφανές ότι άλλα ήθελαν και άλλα περίμεναν.
Το ΠΑΜΕ δίνει υπόσχεση αγώνα στην εργατική τάξη του νησιού μας αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσει αταλάντευτα την ταξική μάχη προκειμένου να συσπειρώσει ακόμα περισσότερες δυνάμεις στον ταξικό συνδικαλιστικό πόλο, προκειμένου να αλλάξει τους συσχετισμούς για να βάλει το δικό του λιθαράκι όχι μόνο στη δικαίωση των πάγιων αιτημάτων των εργαζομένων αλλά κυρίως στην οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας και της λαϊκής οικονομίας, που αποτελεί τη μοναδική απάντηση στο εκμεταλλευτικό σύστημα των καπιταλιστών που εμπορεύονται την εργατική δύναμη, που την εξαθλιώνουν και τη διατιμούν.