Αρχική Απόψεις Aρθρα Ιάκωβος Μπριλής: Γιγαντώνεται η πάλη μεταξύ των συμφερόντων και της...

Ιάκωβος Μπριλής: Γιγαντώνεται η πάλη μεταξύ των συμφερόντων και της επιβίωσης των λαών

21


Απόψεις-Προβληματισμοί.                           


                       Γιγαντώνεται η πάλη μεταξύ των συμφερόντων
                                   και της  επιβίωσης των λαών.   
 
                                                               Ιακώβου Γ. Μπριλή
                                                       Προέδρου ΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ
                                                                          Μέλους Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ.
  Χαρακτηριστικές είναι οι καθημερινές κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις που συντελούνται στα πλαίσια της δήθεν “καλύτερης ανασυγκρότησης” που επιδιώκεται με την περιβόητη θεωρία της παγκοσμιοποίησης.
Το αποτέλεσμα όλο γίνεται και πιο ορατό δια γυμνού οφθαλμού! Πληθαίνουν οι φτωχότεροι και το χρήμα μαζεύεται σε λιγότερα χέρια σε παγκόσμια κλίμακα.
Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μακριά από μας. Έχει φτάσει έντονα και σε μας. Και δεν είναι λίγοι οι συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να τα φέρουν “βόλτα” για να ζήσουν μια μέση ζωή την ώρα που οι ισολογισμοί κάποιων επιχειρήσεων και τραπεζών δείχνουν συνεχή και αλματώδη αύξηση κερδών!
   Όπως είναι φυσικό μεταβάλλεται και στην Ελληνική κοινωνία το σκηνικό και διαμορφώνεται ένα νέο,  στο οποίο δομές και λειτουργίες μεταβάλλονται με απώτερο σκοπό την λεγόμενη σύγκλιση της οικονομίας, της αγοράς, της εργασίας, της εκπαίδευσης και γενικότερα όλων των δραστηριοτήτων  προς τις οδηγίες των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων ουσιαστικών κέντρων εξουσίας που κατά τη γνώμη όπως νομίζουμε όλων μας είναι οικονομικά κέντρα..
Τα  ουσιαστικά κέντρα εξουσίας, πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι μας ότι ασφαλώς δεν είναι αμιγώς πολιτικά κέντρα αποφάσεων αλλά  είναι τα κέντρα
Συμφερόντων μεγάλων πολυεθνικών Ομίλων. Εκεί ζυμώνονται τα πάντα στην σκακιέρα του κέρδους και μετά… να τα φακελάκια , να η διαπλοκή , να η ανάμειξη με τον πολιτικό  κύριο τάδε ….
 Αυτά τα κέντρα ενδιαφέρονται μόνο και μόνο για τα εκατομμύρια δολάρια ή ευρώ που θα κερδίσουν και αδιαφορούν πλήρως για τον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ.
Έχουν θεοποιήσει τον ΠΛΟΥΤΟ, γι αυτό αδιαφορούν αν πεινάνε ή σκοτώνονται γύρω τους άνθρωποι!
Έχουν θεοποιήσει τον ΠΛΟΥΤΟ, και “δεν τους καίγεται καρφάκι” αν θα καταστραφεί το φυσικό περιβάλλον και αν αντέχουν οι γήινοι φυσικοί πόροι στην καθημερινή καταπόνηση.
Έχουν θεοποιήσει τον ΠΛΟΥΤΟ , γι αυτό δεν νοιάζονται για τον  αποκλεισμό μεγάλων ανθρωπίνων ομάδων από την αγορά εργασίας και την διόγκωση της ανεργίας.
Έχουν θεοποιήσει τον ΠΛΟΥΤΟ, γι αυτό το σκοπό δεν “δίνουν δεκάρα” για τα  όποια δικαιώματα του ανθρώπου στη ζωή , τη μόρφωση, την εργασία. Αντίθετα μάλιστα αυτά δείχνουν να τα πολεμούν λυσσαλέα γιατί είναι εμπόδια στην αύξηση του πλούτου τους ή θέλουν να τα υποτάξουν στις δικές τους προοπτικές μελλοντικού κέρδους.
Έχουν θεοποιήσει τον ΠΛΟΥΤΟ,  γι αυτό πασχίζουν να κρατάνε ελεγχόμενη και υποβαθμισμένη την πληροφόρηση του πολίτη και εδώ είναι το σημείο της διαπλοκής που δεν έχει χρώματα και κόμματα αλλά μόνο συμφέροντα.
Έχουν θεοποιήσει τον ΠΛΟΥΤΟ, γι αυτό  έχουν πλέον εμπορευματοποιήσει τα πάντα και επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημία σ΄ αυτό που λέγεται ποιότητα ζωής.
Έχουν  καταγράψει ως ακούγεται  και λίστα πλουσίων κατά σειρά εκατομμυρίων ευρώ ή δολαρίων…Ο καθένας σ΄ αυτά τα οικονομικά κέντρα είναι όχι με το πραγματικό όνομά του, αλλά  ο κύριος Πόσα….ανάλογα με το πουγκί του! Τούτο το σύστημα λίστας ξεκίνησε από τις ΗΠΑ ήλθε και στην Ευρώπη (και στη Χίο..) και προχωρεί ανατολικότερα μέρα με τη μέρα.
  Δυστυχώς με αυτό το χόμπι του υπέρμετρου πλουτισμού με κάθε μέσο, ασχολούνται μανιωδώς πάρα πολλοί  και όπως το σφουγγάρι ρουφά το νερό έτσι κι αυτοί  ρουφούν το μεδούλι του εργαζόμενου και γενικότερα των συνανθρώπων τους.
    
 Δεν μπορούν εννοήσουν ότι για καθένα άνθρωπο έρχεται μία πρωία το τέλος της ζωής και τότε βράστε τα δις και τα τρις που θα τρώνε άλλοι … “στη μνήμη του πεθαμένου του κορόιδου” !!!
   Κλείνοντας αυτές τις σκέψεις,
 α)θέλουμε να τονίσουμε ότι αφενός ότι όλοι έχουμε καταλάβει -δεν τρώμε κουτόχορτο-πως τα ουσιαστικά κέντρα εξουσίας είναι κέντρα συμφερόντων που κινούνται σε όλα τα επίπεδα τοπικά, εθνικά, διεθνή και παγκόσμια.
Δηλαδή, διαπιστώνουμε ότι γιγαντώνεται η πάλη συμφερόντων και επιβίωσης των λαών του πλανήτη Γη. Ας μη προσπαθεί κανείς να ωραιοποιεί τα πράγματα παρουσιάζοντάς τα “ρόδινα” , ακόμα και αλλιώς να είναι μάλλον ο κόσμος δυσπιστεί και δεν πείθεται περί του αντιθέτου,
 και β) θέλουμε να προβληματισθούμε όλοι ως άνθρωποι που τρέχουμε όλο και περισσότερο καθημερινά ως προς το τι επιζητούμε.
   Θεωρούμε ότι όσοι παλεύουν για τον επιούσιο, δικαίως πασχίζουν και αγωνιούν και χρειάζονται κατανόηση από το συνάνθρωπό τους.
 Για όσους όμως έχουν εξασφαλίσει κατά κάποιο τρόπο τον επιούσιο τίθεται ένα  προσωπικό ερώτημα.  Ζητούν κι άλλο χρήμα για καλύτερη ζωή δική τους; Ζητούν χρήμα και  Πλούτο  για τους απογόνους και κατατρώγεται έτσι η ζωή τους ή μήπως άλλαξε η εποχή κι έχει πια το σάβανο τσέπες και θα τα  πάρουν μαζί τους;
 Ας απαντήσουμε όλοι ειλικρινά και ας συνεχίσουμε να ζούμε έχοντας κατά νου ότι είμαστε όλοι ανεξαιρέτως φθαρτοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ!