Αρχική Νέα Τοπικά Τα λύματα σε βρύση στην Αγία Ερμιόνη σήμερα στο ΔΣ Αγίου Μηνά

Τα λύματα σε βρύση στην Αγία Ερμιόνη σήμερα στο ΔΣ Αγίου Μηνά

23

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το αποψινό δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Αγίου Μηνά ύστερα από το πρόβλημα με το δίκτυο της αποχέτευσης που δημιουργήθηκε στην Αγία Ερμιόνη, όταν σε βρύση ύδρευσης έτρεξαν λύματα!
Το βράδυ του Σαββάτου οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, που σύμφωνα με πληροφορίες απουσίαζαν τις τελευταίες ημέρες, βρέθηκαν μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να τρέχουν λύματα αντί για νερό από τις βρύσες.
Αμέσως ειδοποιήθηκε υδραυλικός και ηλεκτρολόγος για να δουν τι συμβαίνει, ενώ το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό και στη Δημοτική Αρχή, μας είπε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μανδάλας.
Το περιστατικό σημειώθηκε όταν κόλλησε για άγνωστο λόγο ανεπίστρεπτη βαλβίδα που δίνει τη δυνατότητα να περάσει νερό από το δίκτυο ύδρευσης στο δίκτυο αποχέτευσης και να αποκαταστήσει προβλήματα που οφείλονται σε κενά αέρος.
Η βλάβη που σημειώθηκε στη βαλβίδα επέτρεψε στα λύματα να περάσουν στο δίκτυο, δημιουργώντας πρόβλημα σε ένα μόνο σπίτι σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που μας έδωσε ο Δήμος, συνεργείο του οποίου προχώρησε τη Δευτέρα στην απολύμανση του δικτύου.
Το συγκεκριμένο σύστημα ελέγχου είχε τοποθετηθεί επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ενώ δεν εφαρμόζεται από τη ΔΕΥΑΧ, οπότε ενδιαφέρον θα έχει η συζήτηση στο αποψινό συμβούλιο που ξεκινά στις 7.00 μ.μ.. ειδικά για τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να μην υπάρχει καμιά πιθανότητα να δημιουργηθεί κάτι παρόμοιο.

Διαφήμιση