Αρχική Πολιτισμός Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Δημοτών Ενάντια Στο Ξεπούλημα του ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Δημοτών Ενάντια Στο Ξεπούλημα του ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ

36



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ


Η πρώτη νίκη της “Πρωτοβουλίας Δημοτών ενάντια στο ξεπούλημα του Σινέ Κήπος” ήρθε το Σάββατο 14 Μαΐου, όταν εκατοντάδες νέοι, μεγαλύτεροι και -κυρίως- μικρά παιδιά διαμαρτυρήθηκαν με πρωτότυπο τρόπο κατά της ιδιωτικοποίησης του δημοτικού θερινού κινηματογράφου και ταυτόχρονα κομματιού του δημοτικού κήπου Χίου έναντι πινακίου φακής στην ανύπαρκτη όπως φαίνεται εταιρία “Ι. Μαμούνας και ΣΙΑ Ε.Π.Ε.”.
Από τις 11:00 το πρωί οι διαμαρτυρόμενοι γέμιζαν με συνθήματα, ζωγραφιές και graffiti το 100 περίπου μέτρων πανό που ωστόσο αποδείχτηκε μικρό κι έτσι ανοίχτηκε και δεύτερο, ίδιου μήκους, που μέχρι το απόγευμα είχε επίσης γεμίσει. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν μουσικά θέματα αγαπημένων ταινιών, ενώ συνθήματα στη γλώσσα τους έγραψαν και οι περίπου 20 προσκεκλημένοι του Δήμου Χίου μαθητές απ’ την Τουρκία που βρέθηκαν στη Χίο και ενημερώθηκαν για το ξεπούλημα του Cine Κήπος.
Στη συνέχεια, τα δυο τεράστια πανό μεταφέρθηκαν στον κήπο, για να κυκλώσει το πρώτο το Cine Κήπος και το δεύτερο να πάρει τη θέση του σε μια σειρά φοίνικες. Αργότερα πραγματοποιήθηκε μια ακόμα μαζική γενική συνέλευση της πρωτοβουλίας έξω απ’ το σινεμά όπου συμφωνήθηκε οι αντι-δράσεις να έχουν συνέχεια και να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, προκειμένου τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του δημοτικού θερινού κινηματογράφου μας να μείνουν στα χαρτιά.
Στις 9:00 το βράδυ ακολούθησε συναυλία low bap και αμέσως μετά λαϊκό γλέντι, ενώ στο χώρο εκτέθηκαν γλυπτά σχετικά με το ξεπούλημα του πολιτισμού και προβλήθηκαν slides.
Με αυτές τις εκδηλώσεις ήρθε στο προσκήνιο ένας διαφορετικός πολιτισμός “από τα κάτω”, από εμάς τους ίδιους, χωρίς κανέναν ιδιώτη-ενδιάμεσο κι αμφισβητήθηκε έμπρακτα η λογική που θέλει τον πολιτισμό εμπόρευμα. Αναδείχθηκε ο πολιτισμός της επικοινωνίας και της συνεύρεσης των πολιτών σε πραγματικά ανοιχτούς δημόσιους χώρους.
Μετά την επιτυχία των εκδηλώσεων του Σαββάτου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες που έλαβαν μέρος και να ανανεώσουμε το ραντεβού και αυτή την εβδομάδα, ενάντια στο ξεπούλημα του πολιτισμού και των δημόσιων χώρων, ενάντια στο ξεπούλημα του Cine Κήπος.


Ο δικός μας πολιτισμός του αγώνα συνεχίζεται την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΗ στις 18:30 το απόγευμα στο προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο, όπου θα απαιτήσουμε να πάρουν πίσω την πραξικοπηματική απόφαση ξεπουλήματος του Σινέ Κήπος και στις 21:00 στην κεντρική πλατεία Βουνακίου, όπου θα προβληθεί η ταινία “Σινεμά ο Παράδεισος”, του Τζουζέπε Τορνατόρε.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ “ΣΙΝΕΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ” ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ!


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ!



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ CINE ΚΗΠΟΣ
http://www.geocities.com/chioscinema

Διαφήμιση