Αρχική Νέα Οικονομία Ενδυνάμωση της ελληνογερμανικής οικονομικής συνεργασίας μέσω της γλώσσας

Ενδυνάμωση της ελληνογερμανικής οικονομικής συνεργασίας μέσω της γλώσσας

17


Παραδοσιακά η Γερμανία αποτελεί το Νο. 1 εμπορικό εταίρο της Ελλάδας με τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών (2004: 7.782 εκ. ευρώ) να αυξάνεται σε συνεχή βάση τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 10% το 2004 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
Σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα περίπου 180 εταιρείες, που είναι είτε θυγατρικές γερμανικών επιχειρήσεων, είτε έχουν γερμανική συμμετοχή. Παράλληλα ο αριθμός των γερμανικών εταιρειών που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από ελληνικές επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλός, ενώ ενεργό παραμένει πάντα το ενδιαφέρον για τη ανάληψη νέων αντιπροσωπειών τόσο από γερμανικής, όσο και από ελληνικής πλευράς. Αυξανόμενο είναι και το ενδιαφέρον Ελλήνων εκθετών και επισκεπτών για τις διεθνείς εκθέσεις που διοργανώνονται στη Γερμανία και αντιπροσωπεύονται από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο
Ιδιαίτερα χρήσιμη στη σύναψη των εμπορικών σχέσεων αλλά και για την επιτυχημένη πορεία τους στο μέλλον αποδεικνύεται η γνώση της γερμανικής γλώσσας“, τονίζει ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κος. Γκ. Φουνκ. “Εμείς τονίζουμε”, συνεχίζει, “αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των Ελλήνων και οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι η απήχηση στη γερμανική πλευρά, είναι πράγματι πολύ θετική. Μένει από ελληνικής πλευράς να αξιοποιήσουμε τα αποτελέσματα και να προωθήσουμε την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας”.