Αρχική Νέα Τοπικά Επιμένει ο Νομάρχης για τα κόμιστρα Ψαρών

Επιμένει ο Νομάρχης για τα κόμιστρα Ψαρών

10


Το Νοέμβριο του 2003, λίγο καιρό μετά την ανάληψη της επιδοτούμενης γραμμής Χίου- Ψαρών από την C- LINK FERRIES N.E. και την εκτέλεση δρομολογίων από το ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ, η εταιρεία έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΕΛΜΕ για να γίνεται με ατέλεια η μεταφορά των αναγκαίων δεμάτων για τη λειτουργία των σχολείων. Μάλιστα επέκτεινε το μέτρο και στους εκπαιδευτικούς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να είναι και πολλά τα δωρεάν εισιτήρια.
Αφού δέχτηκε η εταιρεία τα επαινετικά σχόλια από όλο τον τοπικό τύπο, και τις ευχαριστίες από τις αρμόδιες αρχές τώρα έρχεται να ανεβάσει κατακόρυφα τα κόμιστρα των άλλων προϊόντων, που βεβαίως δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των σχολείων!
Έτσι επανέρχεται ο Νομάρχης Χίου στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής για τα δέματα που μεταφέρονται στα Ψαρά με το ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ, με έγγραφό του προς την εταιρεία C- LINK FERRIES N.E..


“Και αυτό γιατί στην απάντησή σας αρνείστε κατηγορηματικά να μειώσετε το κόστος μεταφοράς των δεμάτων που επιβαρύνει τους κατοίκους των Ψαρών, το οποίο κρίνεται υπέρογκο από τους τοπικούς φορείς οι οποίοι σας έχουν υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις”, σημειώνει ο κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
“Πρέπει για μια ακόμα φορά, να σας υπενθυμίσω ότι η γραμμή Χίου- Ψαρών εξυπηρετεί κοινωνική ανάγκη. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η εταιρεία σας επιδοτείται με το ποσό των 4900 ΕΥΡΩ, ανά δρομολόγιο. Συνεπώς η επίκληση της απόδοσης εξόδων του πλοίου της εταιρείας σας, δεν ευσταθεί ως αιτιολόγηση της τιμολογιακής πολιτικής που εφαρμόζετε”, τονίζεται και γίνεται η πρόταση για μείωση του κόστους μεταφοράς στο 50%.
Και συνεχίζει ο κ. Νομάρχης: “… εφόσον επιμείνετε στην ίδια τιμολογιακή πολιτική, είμαι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσω το όλο θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο και να παρακαλέσω για τις δικές του ενέργειες”, ο οποίος καταλήγει στην επιστολή του με ένα… άκρως σοσιαλιστικό επιχείρημα που δεν νομίζουμε όμως πως θα “ιδρώσει το αυτί” στην όποια ναυτιλιακή εταιρεία:
“… κατά την άποψή μας η λειτουργία επιδοτούμενων γραμμών, όπως η γραμμή Χίου- Ψαρών, οφείλει πάνω απ’ όλα να είναι στην υπηρεσία του ανθρώπινου παράγοντα και όχι να αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία βραχυπρόθεσμου κέρδους”.
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛειψές δικαιολογίες Αστυνομικού Διευθυντή Χίου σε διαδηλωτές Επιτροπής Αλληλεγγύης Προσφύγων
Επόμενο άρθροΑγιασμός στις Εργατικές Κατοικίες στη Γεωργική Σχολή