Αρχική Νέα Τοπικά ΔΣ Καρδαμύλων: Τα βρήκαν στους ΧΑΔΑ, διαφώνησαν στους δασικούς καθαρισμούς

ΔΣ Καρδαμύλων: Τα βρήκαν στους ΧΑΔΑ, διαφώνησαν στους δασικούς καθαρισμούς

6Τρεις χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) διαθέτει ο Δήμος Καρδαμύλων, που απαντώντας σε σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας τονίζει ότι θα κλείσουν οι δύο από αυτούς. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη χωματερή της Πλακούσας, το σταθμό μεταφόρτωσης στην Αγία Τριάδα και ένα χώρο στην είσοδο του Πιτυούς. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, χωρίς να λείψει όμως η αντιπαράθεση αφού ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μελιτζάνης έθεσε ζήτημα για το χώρο στην Αγία Τριάδα, λέγοντας ότι αποτελεί δυστυχώς και πάλι χώρο ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων.
Ανταπαντώντας ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Κελεπερτζής σημείωσε ότι επί της προηγουμένης Δημοτικής Αρχής υπήρχαν οι καταγγελίες για άδειασμα ακόμα και βυτιοφόρων του Δήμου στην Αγία Τριάδα, ενώ αντίθετα η Δημοτική Αρχή Μαρινάκη δείχνοντας εμπράκτως την προσοχή της στο περιβάλλον προχώρησε το μικρό βιολογικό σταθμό στο Νεραύλακα και είναι σε καλό δρόμο οι μελέτες για το βιολογικό.
Το θέμα όμως που έκανε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μιχάλη Καπίρη, να προχωρήσει σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, ήταν στο ζήτημα της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος για την ένταξη έργων από πιστώσεις πυροπροστασίας, συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ΕΥΡΩ.
Ο κ. Μελιτζάνης ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα που έχουν διατεθεί για πυροπροστασία είναι πάρα πολλά κατά την τριετία Μαρινάκη (έκανε λόγο για 150.000 ΕΥΡΩ) και ζήτησε να δοθούν στοιχεία για τους εργολάβους. Σημείωσε εξάλλου ότι θα προχωρήσει σε προσφυγή για τη συγκεκριμένη απόφαση αφού υπάρχει κατάτμηση του έργου. Στις κατηγορίες Μελιτζάνη ανταπάντησε ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Κελεπερτζής, θυμίζοντας και ποιες προσφυγές έχουν γίνει από πλευράς της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.
Ανταπαντώντας μετά τη διακοπή ο Δήμαρχος σημείωσε ότι καταρχήν τα αποτελέσματα του έργου που έχουν κάνει με τον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων ή με τον καθαρισμό των χειμάρρων, φαίνεται και από το γεγονός ότι στη θητεία τους δεν εξαπλώθηκε καμιά φωτιά, όπως επίσης δεν υπήρχαν πλημμύρες. “Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το περιβάλλον και την περιουσία των δημοτών μας. Εκεί πήγαν τα χρήματα”, απάντησε ο κ. Μαρινάκης.


ΚΑΡΔΑΜΥΛΙΑ 
Με συνολικό προϋπολογισμό 25.000 ΕΥΡΩ θα διοργανωθούν μέσω της ΑΔΕΚ τα “ΚΑΡΔΑΜΥΛΙΑ 2005” που θα διαρκέσουν από 26 Ιουνίου μέχρι και 12 Σεπτεμβρίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλεγχος κτιρίων για σεισμούς μέσω Ιντερνετ, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθρο“Παγωμένη” η υπόθεση για το Φ/Γ-Ο/Γ ΑΡΙΩΝ