Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία Δημοτικής Κίνησης ΣΥΝ Ομηρούπολης για Δημοτική Αρχή και Δήμαρχο

Καταγγελία Δημοτικής Κίνησης ΣΥΝ Ομηρούπολης για Δημοτική Αρχή και Δήμαρχο

6

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πολιτική Κίνηση του Συνασπισμού στο Δήμο Ομηρούπολης, όπου εκφράζεται η έκδηλη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Ομηρούπολης και την πορεία που ακολουθείται.
Περιγράφοντας σαν… τουρίστα το Δήμαρχο Ομηρούπολης αφού σημειώνουν ότι προτιμά ταξίδια αντί να ασχολείται με τα πολύ σοβαρά προβλήματα του Δήμου, η Πολιτική Κίνηση το ΣΥΝ αναφέρεται στα θέματα της ΤΕΔΒ, των μονάδων αφαλάτωσης και σημειώνουν ότι αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θα λάβουν και άλλες πρωτοβουλίες.
Να σημειώσουμε πάντως ότι οι δύο Δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης του ΣΥΝ είχαν διατελέσει κατά την πρώτη διετία της Δημοτικής Αρχής Παπαληού Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημήτρης Αθανάσοπουλος) και Πρόεδρος της ΤΕΔΒ Α.Ε. (Αντώνης Παντελόγλου) οπότε θα περιμένουμε άμεσα να ανακοινώσουν και τι προτάσεις είχαν κάνει ως στελέχη τότε για να μην περιέλθει ο Δήμος στη σημερινή κατάσταση που περιγράφουν.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Ομηρούπολης ενώ γινόμαστε δέκτες παραπόνων και κριτικών παρατηρήσεων συνδημοτών για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος και συγκεκριμένα:
Η Τεχνική Εταιρεία του Δήμου οδηγείται στη διάλυση ενώ οι εργαζόμενοι εξωθούνται στην απομάκρυνσή τους, έτσι ώστε να χάσουν και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται αν απολυθούν. Η εταιρεία παραμένει ακέφαλη μετά τις παραιτήσεις Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου, αδυνατεί να εξασφαλίσει εγγυητικές για τους λογαριασμούς, υλικά από τους προμηθευτές και χρήματα να πληρωθούν εργαζόμενοι, επιταγές και ασφαλιστικά ταμεία.
Και όμως πριν λίγο καιρό ο Δήμος πήρε δάνειο 600.000 ΕΥΡΩ για την εξυγίανση και τη συνέχεια της ΤΕΔΒ. Οι εκπρόσωποι του χώρου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν ψηφίσει το συγκεκριμένο δάνειο με το οποίο η εταιρεία εκπλήρωνε τα ληξιπρόθεσμα χρέη στους εργαζόμενους και προς τρίτους τονίζοντας ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός βιωσιμότητας της εταιρείας με εξασφάλιση της συναίνεσης των εργαζομένων σε αυτή. Βασικό βέβαια στοιχείο η σταδιακή εξόφληση των οφειλών του Δήμου προς την εταιρεία που ανέρχονται σε 300.000 € και πλέον.
Αντί μιας τέτοιας προοπτικής τι έπραξε ο Δήμαρχος; Κανένα σχέδιο δεν υπήρχε αντίθετα προχειρότητες παντού. Εξώθησε σε παραίτηση τον Πρόεδρο, αρνήθηκε την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Δήμου στην εταιρεία, χρήματα του ΕΠΤΑ αναζητούνται και τέλος προκάλεσε με τις αστοχίες του να ξεκινήσει το έργο στο “Ρουχούνι” πριν ολοκληρωθούν οι μελέτες τη ματαίωση από την περιφέρεια της Προγραμματικής Σύμβασης, στερώντας από την ΤΕΔΒ έργο 800.000 ΕΥΡΩ.
Αντί σχεδιασμός συνέχειας της Εταιρείας, πρακτικές διάλυσης με πολιτικαντισμούς επίρριψης ευθυνών στους Δημοτικούς Συμβούλους της αριστεράς που δεν ψήφισαν δάνειο 1.000.000 € να σωθεί η Εταιρεία. Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος διάλυσης της Εταιρείας ή έχει την αυταπάτη ότι μπορεί αυτό να το μετακυλίσει σε άλλους;
Η κατάσταση όμως της οικονομικής δυσπραγίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Δήμου προς την Εταιρεία δεν είναι η μόνη αλλά εμφανίζεται ένα συνολικότερο οικονομικό πρόβλημα που φαίνεται στην υποβάθμιση του έργου και των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος στους δημότες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νερό που δίνεται αυτή την εποχή στο μεγαλύτερο μέρος του Βροντάδου.
Ένα πρόβλημα που φαινόταν να είναι λυμένο από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή επανέρχεται. Σήμερα δίνεται στους δημότες νερό από τις γεωτρήσεις της λεκάνης Κορακάρη χωρίς να ανακοινώνεται κανένα στοιχείο για την ποιότητα του, ιδιαίτερα σε βαρέα μέταλλα. Και αυτή η εξέλιξη οφείλεται στην προχειρότητα και την έλλειψη οποιαδήποτε σχεδιασμού. Η λεγόμενη “γερμανική μονάδα” σταμάτησε χωρίς πρόβλεψη αντικατάστασής της, ενώ το φίλτρο ενεργού άνθρακα που είχε προγραμματιστεί για το ταχυδιυλιστήριο στη λιμνοδεξαμενή του Αίπους δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα με κίνδυνο το νερό της λιμνοδεξαμενής να παρουσιάσει τα περυσινά φαινόμενα.
Απέναντι σε αυτά τα εκρηκτικά προβλήματα ο Δήμαρχος απαντά δια της φυγής σε ταξίδια εξωτερικού- εσωτερικού σε ένα από αυτά μάλιστα ως οδηγός του λεωφορείου του Δήμου.
Όμως το σύνθετο οικονομικό πρόβλημα Δήμου και εταιρειών όπως και τα βασικά προβλήματα του τόπου παραμένουν και δεν αντιμετωπίζονται με προχειρότητες πλέον.
Ήταν ακριβώς αυτό το οικονομικό πρόβλημα και η γενικότερη διαχείριση μαζί με την αλλαγή προσανατολισμών στις πραγματικές ανάγκες του τόπου και των δημοτών που προκάλεσαν τη διαφωνία και την ανεξαρτητοποίηση τελικά των δύο συμβούλων που ανήκουν στον πολιτικό μας χώρο.
Αναλαμβάνοντας δε τις ευθύνες για την προεκλογική στήριξη και τη συμμετοχή στη Δημοτική Αρχή Παπαληού παραμένουν στο Δ.Σ. στηρίζοντας προτάσεις θετικού διεξόδου από την κρίση αλλά και ασκώντας έλεγχο και κριτική σε ανευθυνότητες και προχειρότητες. Και σύντομα αν η κατάσταση συνεχίζεται ως έχει θα πάρουν πρωτοβουλίες για την πλήρη ανάδειξη της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος και η πολιτική αντιμετώπιση του προβλήματος”, καταλήγει η ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης ΣΥΝ του Δήμου Ομηρούπολης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚινητοποιήσεις σήμερα στη Λαγκάδα για τις ιχθυοκαλλιέργειες
Επόμενο άρθροCine Κήπος: η ταινία 1-3 Ιουλίου