Αρχική Νέα Τοπικά Γενική συνέλευση ΝΕΛ: Εγκρίθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Γενική συνέλευση ΝΕΛ: Εγκρίθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

14


ΔΕΚΤΗ έκανε την πρόταση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά 24 εκατ. ευρώ περίπου, η γενική συνέλευση των μετόχων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου. Στη χθεσινή γενική συνέλευση που έγινε στη Μυτιλήνη, με μοναδικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, συμμετείχαν 14 εκατομμύρια μετοχές, που αντιπροσωπεύουν το 36% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας. Σημειώνεται ότι, για να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση, χρειαζόταν απαρτία των μετόχων σε ποσοστό 33%. Την πρόταση υπερψήφισε το 98% των μετοχών που κατατέθηκαν.


Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα γίνει, αφού προηγηθεί μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό τη διαγραφή ζημιών. Ειδικότερα, θα προταθεί η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 23.262.224,72 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,88 ευρώ σε 0,30 ευρώ.


Η προκύπτουσα διαφορά (23.262.224,72 ευρώ) θα αχθεί σε μείωση των ζημιών. Ταυτόχρονα, θα προταθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 24.064.370,40 ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης επί των παλαιών μετόχων, δύο νέες μετοχές για κάθε μία παλαιά, με τιμή έκδοσης τα 0,30 ευρώ.


“Εγκρίθηκε η αύξηση, να δούμε πώς θα υλοποιηθεί”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Απόστολος Αθηναίος και προσέθεσε: “Εχουν να γίνουν πολλά βήματα ακόμα. Στόχος είναι η εξυγίανση της εταιρείας”.


Α. ΤΣΙΜΠ. , από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟικονομία: Τι συμβαίνει με το εισόδημα των Ελλήνων
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου Αθηνάς Ζαχαρού- Λουτράρη στα πλαίσια της EUROCLASSICA