Αρχική Νέα Τοπικά Προχωρούν οι εργασίες στο νέο γεφύρι της Δασκαλόπετρας

Προχωρούν οι εργασίες στο νέο γεφύρι της Δασκαλόπετρας

13Η βελτίωση του δρόμου Δασκαλόπετρας- Μυρσινίδι- Κατασκευή Γέφυρας στη θέση Ράχτη, ένα σημαντικό έργο για τη ριζική βελτίωση των συγκοινωνιών και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Βορειοανατολικής Χίου, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου πρόκειται για τμήμα, μήκους 1600μ. του μοναδικού κεντρικού άξονα που εξυπηρετεί ολόκληρη τη Βορειοανατολική Χίο, και μάλιστα για το πλέον δυσμενές τμήμα από άποψη κυκλοφοριακών συνθηκών.
Δηλαδή, εξυπηρετεί σημαντικά οικιστικά σύνολα (Δασκαλόπετρα, Συκιάδα, Λαγκάδα, Καρδάμυλα κ.ά) αλλά και σημαντικούς πόλους έλξης επισκεπτών και χώρους τουριστικού προορισμού.


Ειδικότερα την παρούσα περίοδο, στην περιοχή του χειμάρρου Ράχτη στη Δασκαλόπετρα, κατασκευάζεται εξ’αρχής μια νέα μεγάλη Γέφυρα, έργο πρωτόγνωρων διαστάσεων για τη Χίο, σε αντικατάσταση της παλιάς γέφυρας η οποία δεν επαρκούσε για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι η παλαιά γέφυρα προστατεύεται από το σε εξέλιξη έργο, ως μνημείο αρχαιολογικής σημασίας.Σήμερα το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80% και η τελική ολοκλήρωσή του αναμένεται εντός του Αυγούστου. Συνοπτικά οι επί μέρους εργασίες που περιλαμβάνονται στο έργο είναι οι ακόλουθες: 
– Χωματουργικές εργασίες
– Κατασκευή Νέας Γέφυρας στη θέση Ράκτης
– Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης πράνων 
– Κατασκευή λοιπών τεχνικών έργων
– Κατασκευή πεζοδρομίων
– Κατασκευή πλήρους Οδοστρωσίας
– Κατασκευή πλήρους Ασφαλτοστρωσίας
– Κατασκευή στηθαίων ασφαλείας της κυκλοφορίας και των πεζών
– Αποκατάσταση των υπαρχόντων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης
– Αποκατάσταση των υπαρχόντων δικτύων ΔΕΗ και ΟΤΕ
– Φυτεύσεις πράνων, εργασίες φυτοκάλυψης και περιβαλλοντικής προστασίας.
Το κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται στα 2.716.000 Ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου. Το έργο εντάχθηκε το Μάρτιο 2004 και η σύμβαση εκτέλεσης υπεγράφη το Σεπτέμβριο 2004.Με την ολοκλήρωσή του , αναμένεται να αλλάξουν ριζικά οι συνθήκες κυκλοφορίας στη περιοχή, καθιστώντας πιο σύντομη και ασφαλή τη συγκοινωνία με τη Βορειοανατολική Χίο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: δύο γυναίκες- προσκυνήτριες νεκρές
Επόμενο άρθροΔήμος Αγίου Μηνά: μουσικοχορευτική εκδήλωση στη Βίγλα Αγίας Ελένης