Αρχική Νέα Τοπικά Ταπί και ψύχραιμοι στην ΤΕΔΒ. Μέσα σε 3 μήνες πάνε τα 600...

Ταπί και ψύχραιμοι στην ΤΕΔΒ. Μέσα σε 3 μήνες πάνε τα 600 χιλιάρικα.

7


Χάδι στον καρκίνο, αποδείχθηκε το δάνειο των 600.000 ευρώ που πήρε η Δημοτική Αρχή Ομηρούπολης, για να καλύψει χρέη της Τεχνικής Εταιρίας προς τρίτους, άλλες άμεσες υποχρεώσεις και να πληρώσει το προσωπικό της.
Τρεις μήνες μετά, τα χρήματα έχουν τελειώσει και πάλι, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι αντίστοιχο χρονικό διάστημα και απορρίπτουν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για εθελούσια έξοδο. Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο κι η Εταιρία έχει χάσει οριστικά κι αμετάκλητα τη φερεγγυότητα της και την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Η έλλειψη ρευστότητας απειλεί να υποθηκεύσει και το μέλλον του Δήμου, και οι όποιες προσπάθειες εξεύρεσης κοινά αποδεκτών λύσεων πέφτουν στο κενό, παρά κάποιες προσπάθειες για να δημιουργηθεί μια χαραμάδα αισιοδοξίας.


Δυσχερέστατη


Ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΒ, κ. Στ. Γεραζούνης, έχει το θάρρος να ομολογήσει ότι η κατάσταση είναι δυσχερέστατη πλέον. «Είναι γεγονός ότι με τα χρήματα του δανείου δεν καλύφθηκε το σύνολο των τρεχουσών υποχρεώσεων της Εταιρίας. Οι εργαζόμενοι είναι πάλι τρεις μήνες απλήρωτοι», τονίζει, χωρίς υπεκφυγές.
Το εναπομείναν Δ.Σ. της Τεχνικής εμμένει στην εφαρμογή της μόνης εφικτής λύσης της εθελούσιας εξόδου, όπως έχει εγκριθεί από τα αρμόδια Συμβούλια του Δήμου και της επιχείρησης. «Η Τεχνική θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις ενός 15μελούς σχήματος». Όμως, τα τεχνικά προβλήματα που προς το παρόν δημιουργεί η έλλειψη ρευστότητας δεν τους επιτρέπουν να φτάσουν στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και το επιθυμητό επίπεδο.


Δεν το συζητούν


Άλλωστε, ποιος εργαζόμενος θα δεχθεί να υποχρεωθεί στην ουσία να φύγει, χωρίς να πληρωθεί την αποζημίωση και τα δεδουλευμένα του; (τα όποια, έστω). «Κανείς μέχρις στιγμής δεν δέχεται να φύγει εθελοντικά. Μάλιστα, η αποπομπή στην ουσία κι η απαξίωση του τέως εργοδηγού της εταιρίας, Π. Καλίτση, επιβάρυνε το κλίμα», υποστηρίζει ο μηχανικός της ΤΕΔΒ, κ. Αν. Τσατσαρώνης.
Για τους εργαζόμενους ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι ο Δήμος είναι άφραγκος και θα έφταναν πάλι γρήγορα στην ίδια και χειρότερη κατάσταση από πριν. Γι’ αυτό και ένα μέρος των υπαλλήλων έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Κάποιο άλλοι δουλεύουν και μία τρίτη κατηγορία έχει επιλέξει την προσωρινή διέξοδο της άδειας άνευ αποδοχών. «Ο Δήμος δεν μπορεί να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς την Εταιρία. Εκεί είναι όλο το πρόβλημα. Γι’ αυτό υπολειτουργούμε τρεις μήνες και τα πράγματα δεν είναι πλέον καθόλου ρόδινα», συμπληρώνει.


Λανθασμένη επιλογή


Ο Αν. Τσατσαρώνης επιμένει ότι είναι λανθασμένη η επιλογή του κλεισίματος μιας Εταιρίας όταν τυπικά και ουσιαστικά αυτό είναι ανέφικτο.
Όταν βγαίνεις κι αναγγέλλεις έστω και μερική συρρίκνωση, σταματούν οι προμηθευτές να σου δίνουν εμπόρευμα, χάνεις τη φερεγγυότητα και την εμπιστοσύνη του κόσμου.


Ζυμώσεις


Πάντως ο κ. Γεραζούνης υποστηρίζει ότι, έστω και τώρα, γίνονται ζυμώσεις για να βρεθεί διέξοδο με λύση που θα διευκολύνει και τις δύο πλευρές. Αφήνει να εννοηθεί ότι ίσως κάποια νέα πρόταση υπάρχει, αλλά το στόμα του μένει κλειστό. Δεν αποκαλύπτει τίποτα νέο. «Πρώτα πρέπει να συζητηθεί με τους εργαζόμενους», λέει. «Λύση με εθελούσια έξοδο, δεν συζητείται», ανταπαντάει ο κ. Τσατσαρώνης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαίγονται για τις Κυκλάδες στο ΥΕΝ
Επόμενο άρθροΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΨΑΡΙΑΝΩΝ: πολιτιστικές εκδηλώσεις και Beach Volley με αντιπάλους τις δύο γειτονιές των Ψαρών