Αρχική Νέα Τοπικά Γαϊσίδης: “Οι συστηματικές κατατμήσεις των έργων και οι απευθείας αναθέσεις είναι ο...

Γαϊσίδης: “Οι συστηματικές κατατμήσεις των έργων και οι απευθείας αναθέσεις είναι ο κανόνας στη Νομαρχία”

35


Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Συνδυασμός της αντιπολίτευσης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, “Παρόν και Μέλλον”, στο οποίο σχολιάζει τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για μια σειρά έργων που έχει προγραμματίσει η ΝΑ Χίου για το άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα ο συνδυασμός του κ. Γαϊσίδη αναφέρει:

“Για άλλη μία φορά ο Νομάρχης ανακοινώνει τα «μεγάλα και μικρά» έργα που εκτελεί η Νομαρχία. Στην πραγματικότητα ανακοινώνει την παταγώδη αποτυχία του να ανταποκριθεί έστω και στοιχειωδώς στο θεσμικό του ρόλο που είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων που προάγουν την ανάπτυξη του νομού και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών.
Από τα 32 έργα, που ανακοίνωσε, τα 22 έχουν συνολικό προϋπολογισμό 407.000 € και είναι ασήμαντα εργάκια κάτω των 30.000  €, τα οποία ανατίθενται αποκλειστικά απευθείας στους εργολάβους, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, και μεταφέρουν αυτούσια τη νοοτροπία του κοινοτάρχη της δεκαετίας του ’50 σε έναν κατ’ εξοχήν αναπτυξιακό θεσμό. Έτσι 407.000 € γίνονται βορά στην υπηρεσία των πελατειακών σχέσεων του Νομάρχη και στερείται ο νομός από ουσιαστικούς πόρους που θα μπορούσαν να δοθούν σε κρίσιμης σημασίας έργα, όπως είναι το νερό, τα σχολεία, η οδοποιΐα, οι ΧΥΤΑ κ. ά. Ο νομάρχης έχει αναλάβει το ρόλο του κοινοτάρχη σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου, σε μία εποχή που υπάρχουν χρηματοδοτικές ευκαιρίες και ευνοϊκό κλίμα για την Αυτοδιοίκηση.
Αντί λοιπόν να ντρέπεται για την καταστροφική πολιτική του, επαίρεται για την ανυπαρξία του, την κατασπατάληση των πόρων και την έλλειψη στοιχειώδους μεθοδικότητας και προγράμματος. Οι συστηματικές κατατμήσεις έργων, οι απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, η πλήρης περιφρόνηση του δημόσιου χρήματος και η αδιαφορία για τις ουσιαστικές ανάγκες του τόπου έχουν καταστεί ο κανόνας στη σημερινή νομαρχιακή αρχή, που μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω.
Μια τέτοια ισοπεδωτική και καταστροφική διοίκηση το βέβαιο είναι ότι δεν έχει κανένα μέλλον.”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜια σειρά από μικροέργα βάζει μπροστά το προσεχές διάστημα η Νομαρχία
Επόμενο άρθροΑπαράδεκτες καθυστερήσεις στη μεταφορά ασθενών προσφύγων, καταγγέλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης