Αρχική Νέα Τοπικά Στο πόδι οι Δήμοι για τα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας

Στο πόδι οι Δήμοι για τα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας

15

 
Μπροστά σε αδιέξοδο βρίσκονται οι Δήμοι, αφού παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Εσωτερικών -τελευταία φορά κατά την επίσκεψη στη Λέσβο- δεν έχουν εκταμιευθεί χρήματα για την πληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα όπως ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
Το θέμα απασχολεί έντονα όλους τους Δήμους της χώρας και ήδη η Επιτροπή θεσμών της ΚΕΔΚΕ βρίσκεται σε συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ εντός των ημερών θα επιδιώξει και νέα συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.
Το θέμα έφερε προς συζήτηση στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΞ Χίου ο Δήμαρχος Ιωνίας Γιώργης Βαρκάρης, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα εκ των προγραμμάτων λήγουν στις 10 Σεπτεμβρίου και ήδη οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων είναι ανάστατες για το τι θα κάνουν.
Σε επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μάρκος Μεννής με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΚΕ, Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, ζητήθηκε να συγκεντρωθούν από την ΤΕΔΚ τα πλήρη στοιχεία των προγραμμάτων που λήγουν άμεσα οι χρηματοδοτήσεις καθώς και ο αριθμός των απασχολούμενων ατόμων και ο φάκελος να αποσταλεί στην ΚΕΔΚΕ.
Οι εκπρόσωποι της ΤΕΔΚ Χίου δεν έκρυψαν ότι ευθύνη φέρουν και οι δημοτικές αρχές αφού τους ήταν γνωστό ότι υπέγραφαν την αποδοχή των προγραμμάτων, με την υποχρέωση να τα λειτουργήσουν για δύο ακόμα χρόνια μέσω του δικού τους προϋπολογισμού μετά τη λήξη της χρηματοδότησης από την Πολιτεία.
“Ανεξάρτητα από αυτά αποδείχθηκε ότι προγράμματα όπως το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ήρθαν να καλύψουν μια κοινωνική αναγκαιότητα που θα έπρεπε να την καλύπτει το ίδιο το Κράτος”, σημείωσε ο κ. Βαρκάρης.
Χρειάζεται έτσι να παραμείνουν πάση θυσία σε λειτουργία τα προγράμματα αφού προσφέρεται σημαντικό κοινωνικό έργο στα άτομα της τρίτης ηλικίας αλλά και στα άτομα με ειδικές ανάγκες τόσο στα χωριά όσο και στα αστικά κέντρα αλλά και βρίσκουν εργασία νέοι επιστήμονες των σχετικών ειδικοτήτων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλλάδα: Πρωτοφανής ποινή φυλάκισης σε αντιρρησία συνείδησης
Επόμενο άρθροΚαι χιώτικο σούπερ καπ το Σάββατο!