Αρχική Νέα Τοπικά Ετοιμο το τεχνικό δελτίο για λιμάνι Μεστών

Ετοιμο το τεχνικό δελτίο για λιμάνι Μεστών

5Οι διαδικασίες για ένα σημαντικό έργο που στοχεύει στη ριζική αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του Νομού μας, εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς, σημειώνει ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης αναφερόμενος στο λιμάνι Μεστών.
Τονίζοντας πως πρόκειται για το ζωτικής σημασίας έργο στο Λιμάνι Μεστών, η υλοποίηση του οποίου θα βελτιώσει ουσιαστικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου με την ηπειρωτική Ελλάδα, κατασκευάζοντας τη δυτική πύλη του νησιού μας με βάση όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και απαιτήσεις, σημειώνει:
“Συγκεκριμένα, μετά την έγκριση από την ΕΣΑΛ της αύξησης του προϋπολογισμού του έργου από 9.000.000 € σε 15.000.000 €, από τις υπηρεσίες της Ν.Α. Χίου, κατατέθηκαν προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ολοκληρωμένο Τεχνικό Δελτίο του έργου καθώς και η πλήρης μελέτη του.
Παράλληλα έχει ζητηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Χίου η ταυτόχρονη έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου.
Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο μέτρο 7.1 “ΛΙΜΑΝΙΑ” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Οδικοί Άξονες, Λιμάνια και Αστική Ανάπτυξη”, με χρηματοδότηση από το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, παρακολουθεί ενεργά τις διαδικασίες τελικής έγκρισης της πρότασης, προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να περάσει στη φάση της υλοποίησης σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραίτηση Πέτρου Ντομάτα- παύση καθηκόντων αντιδημάρχου
Επόμενο άρθροPoll: τι λένε οι αναγνώστες μας για το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ