Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ: Σκοταδισμός και οπισθοδρόμηση με επιστημονική βούλα!

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ: Σκοταδισμός και οπισθοδρόμηση με επιστημονική βούλα!

32

 Σκοταδισμός και οπισθοδρόμηση με επιστημονική βούλα!

Το ν/σ για την Εκκλησιαστική Παιδεία δεν έρχεται από το πουθενά. Είναι μια ακόμη δραματική εφαρμογή των θέσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την ίδρυση “μη κρατικών”-ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θέσεις που προωθούνται και προπαγανδίζονται εδώ και αρκετά χρόνια στα πανεπιστήμια από τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ.
Συγκεκριμένα με βάση το ν/σ:
 Μετατρέπει τις εκκλησιαστικές σχολές που λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, που χορηγούν πτυχία ισότιμα με εκείνα των ΑΕΙ. (άρθρο 3,παρ.1)
 τα “ιδρύματα” αυτά σκοπό έχουν την κάλυψη των υπηρεσιών της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ελλάδα (άρθρο 17, παρ. 4)
 για την εισαγωγή απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές που καθορίζονται από τον φορέα που ιδρύει το ψευτοπανεπιστημιο. Συγκεκριμένα τη συστατική επιστολή του επίσκοπου της κατοικίας του υποψήφιου. 
ιδρύεται “Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο” υπό την ευθύνη του ΥΠΕΠΘ και τη συμμετοχή εκπροσωπών της εκκλησίας το οποίο είναι αρμόδιο για τη λειτουργία, την αποστολή και το περιεχόμενο σπουδών των συγκεκριμένων ψευτοπανεπιστημιων. (άρθρο 6) 
Ανάγει σε επιστήμη και επιστημονική μόρφωση τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε λογής φορέα που συγκροτεί το πανεπιστήμιο, τώρα της εκκλησίας αύριο της κάθε επιχείρησης, της κάθε εταιρίας.
Αν σοκάρει η ανάγωγη σε επιστήμη της “κατάρτισης κληρικών και λαϊκών στελεχών της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ελλάδα” (άρθρο 2), πόσο περισσότερο θα σοκάρει η παραγωγή ψευτοεπιστημόνων από τη Bayer,τα bodyline ή τις εταιρίες μεταλλαγμένων τροφίμων…
…ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Η εξέλιξη αυτή είναι πλήρως ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των παρατάξεων τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που σαν γνήσιοι εκφραστές της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας όλο το προηγούμενο διάστημα προπαγανδίζουν σε όλες τις πτώσεις τα μη κρατικά ΑΕΙ.
Είναι οι ίδιοι που φτιάχνουν το “πανεπιστήμιο” της ΓΣΕΕ, οι ίδιοι που ψήφισαν το Διεθνές Πανεπιστήμιο! Είναι οι ίδιοι που ψήφιζαν πέρσι 4 αντιεκπαιδευτικούς νόμους, που έστηναν δήθεν “Διαλόγους” για την Παιδεία.
Είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της περιβόητης αξιολόγησής τους! Αξιολογούν ως πανεπιστημιακά ιδρύματα τον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση!
Η ψευτοκριτική που κάνει το ΠΑΣΟΚ και πίσω από αυτό η ΠΑΣΠ είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! Επειδή:
 το ν/σ που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που δεν πρόλαβε να φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
 επειδή στην ουσία το νομοσχέδιο αποτυπώνει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανωτάτη εκπαίδευση: την “άμεση αποκρατικοποίηση της Παιδείας”, τη συμφωνία του με τη Μπολονια και τις αποφάσεις της ΕΕ που σαν κυβέρνηση επικύρωνε και τώρα στηρίζει.
ΟΧΙ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!
ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ!
Στο βαθμό που η πολιτική αυτή δε βρει εμπόδια, στο βαθμό που οι δυνάμεις αυτές δε φάνε ένα γερο χαστούκι από τους φοιτητές η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη.
Η υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ τόσο με τα 4 νομοσχέδια που ψηφίστηκαν πέρσι όσο και με το δρόμο της πλήρους ιδιωτικοποίησης της παιδείας, της υποβάθμισης και χειραγώγησης της επιστημονικής μόρφωσης, της μαζικής παραγωγής μισομορφωμένων, ευέλικτων και φτηνών απόφοιτων, έχει τραγικές συνέπειες για τα δικαιώματα των φοιτητών και του λαού.
Αυτή η πολιτική όμως δεν είναι μονόδρομος, αποτελεί μονόδρομο μόνο για τους επιχειρηματίες και τα κέρδη τους.
Μονόδρομος γι’ αυτούς είναι να βάλουν χέρι στην ανώτατη εκπαίδευση, να ιδρύουν και να ελέγχουν ακόμη πιο στενά την επιστημονική μόρφωση και τους απόφοιτους των πανεπιστημίων. Για να μπορούν να έχουν πιο φτηνούς εργαζόμενους. Για να πείθουν όταν λένε οι “επιστήμονές” τους ότι τα χαλασμένα γιαούρτια δεν πειράζουν,
ότι τα κινητά δεν κάνουν κακό.
Όσοι την παρουσιάζουν έτσι, ως μονόδρομο, στους φοιτητές είναι γιατί μας θέλουν συνένοχους στο έγκλημα. Θέλουν τη συναίνεση μας για να θυσιάσουμε τις ανάγκες μας για τα κέρδη τους. Να περνούν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΑΞΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ  Κ.Σ.