Αρχική Νέα Τοπικά Παγκόσμια μέρα ζώων, ενημέρωση από το Φιλοζωϊκό Σύλλογο

Παγκόσμια μέρα ζώων, ενημέρωση από το Φιλοζωϊκό Σύλλογο

12

 
Ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις επιβεβλημένες πλέον από το νόμο ηλεκτρονικές ταυτότητες και τη σπουδαιότητα της στείρωσης των κατοικίδιων, θα διανείμουν σήμερα στην Απλωταριά τα μέλη του Φιλοζωϊκού Συλόγου Χίου.
Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, όπως 80 ακόμη ζωοφιλικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα, θα προβεί στην πράξη ενημέρωσης.
Ο Πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Βασίλης Αγιαννίδης μας εφοδίασε με το εν λόγω υλικό του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων (GAWF).
Καταρχήν στο θέμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων σημειώνεται ότι είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για την ταυτοποίηση του σκύλου σας, ενώ για όσους δεν έχουν προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία ας γνωρίζουν ότι η παραβίαση του νόμου επιβάλλει φυλάκιση μέχρι 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300-1500 ΕΥΡΩ.
Η όλη διαδικασία δεν κοστίζει περισσότερο από 40-45 ΕΥΡΩ, και το μικροτσίπ θα είναι για όλη τη ζωή του ζώου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι θέσεις του GAWF για τη στείρωση που επιβάλλεται να κάνουμε στα ζώα για να μην συμβάλλουμε στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού τους. Αυτό που σχολιάζουν είναι ότι ήδη έχουμε αλλάξει με την εξημέρωση τη φύση των ζώων οπότε πρέπει να αποδεχτούμε την επίλυση του υπερπληθυσμού των κατοικίδιων που είτε αφήνονται αδέσποτα είτε θανατώνονται με το που γεννιούνται…

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι κανόνες για να είναι κανείς “υπεύθυνος ιδιοκτήτης” ζώου. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι πρέπει να αφιερώνει κανείς χρόνο στο κατοικίδιό του, κάτι που το ξεχνάμε (εκτός από τους φίλους κυνηγούς που δυστυχώς όμως έχουν το… ελάττωμα να παρατούν τα ζώα αν δεν τους ικανοποιούν στο κυνήγι).
Σημειώνεται εξάλλου ότι αν “αν ο λόγος που θέλετε να πάρετε σκύλο είναι αποκλειστικά για την ασφάλειά σας, τότε αγοράστε ένα καλό σύστημα συναγερμού- είναι φθηνότερο!!!”.
ΕΛΠΙΔΑ ονομάζεται το περιοδικό του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων (GAWF), που μας έκανε εντύπωση γιατί περιέχει άρθρα και ειδήσεις κυρίως στα αγγλικά. Στα αγγλικά είναι μάλιστα το άρθρο για το Φιλοζωϊκό Σύλλογο Χίου, που μεταξύ άλλων έχει τη φωτογραφία με το κρεμασμένο πουλί- κράχτη σε κάποιο στύλο στην περιοχή του Θόλους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ: Σκοταδισμός και οπισθοδρόμηση με επιστημονική βούλα!
Επόμενο άρθροΚαι σήμερα γαλλικός κινηματογράφος στο ΟΜΗΡΕΙΟ- είσοδος δωρεάν