Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Καταγγελία της ΠΣΚ για την ποιότητα της σίτισης στη Φοιτητική Λέσχη

Καταγγελία της ΠΣΚ για την ποιότητα της σίτισης στη Φοιτητική Λέσχη

36


 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα πρακτικά του Συμβουλίου Φοιτητικής Σίτισης σχετικά με τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στις 6 Σεπτεμβρίου στο εστιατόριο επί της οδού Βενιζέλου που λειτουργεί ως φοιτητική λέσχη στη Χίο, τα οποία και τα δίνει στη δημοσιότητα η Πανσπουδαστική Φοιτητική Κίνηση.
Οι παρατηρήσεις που υπάρχουν στο πρακτικό είναι οι ακόλουθες:
Οι μερίδες του φαγητού ήταν πιο ελαφριές σε ότι αφορά τους κεφτέδες, αλλά πιο βαριές κυρίως σε πουρέ και λιγότερο στο μουσακά, που ήταν φαγητά του μενού ημέρας.
Στον έλεγχο που έγινε στα ψυγεία και στους καταψύκτες, παρουσία του υπεύθυνου του εστιατορίου, βρέθηκαν επίσης “μαγειρεμένα φαγητά- μακαρόνια, πατάτες, ψάρι, φασολάκια, μοσχάρι γιουβέτσι- για τα οποία ο υπεύθυνος είπε ότι είναι για πέταμα. Έγινε σύσταση από την επιτροπή να μην σερβιριστούν στους φοιτητές”.
Βρέθηκαν καθαροί οι χώροι της κουζίνας, της τραπεζαρίας και οι τουαλέτες, ενώ οι υπάλληλοι στην κουζίνα φορούσαν όλοι σκούφο και ποδιές.
Δεν γινόταν επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας, και ζητήθηκε από τον υπεύθυνο του εστιατορίου να ζητείται τουλάχιστον από τους φοιτητές που δεν γνωρίζει.
Να σημειώσουμε ότι το πρακτικό δεν αναφέρει τίποτα για το νερό, για το οποίο όπως καταγγέλλει η ΠΣΚ χρησιμοποιείται αυτό του δικτύου για το μαγείρεμα το οποίο ως γνωστό είναι επιβαρημένο αυτή την περίοδο με υδράργυρο.

Η ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής είναι η ακόλουθη:
Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας εδώ και χρόνια ενημέρωνε τους φοιτητές για τις συνέπειες που θα φέρει η παράδοση της Φοιτητικής Μέριμνας στα χέρια των ιδιωτών. Η κατάντια της Φοιτητικής Λέσχης, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των φοιτητών!!!
Σύμφωνα με τα πρακτικά του περιφερειακού συμβουλίου σίτισης στις 6/9/05, τα μέλη του επισκέφτηκαν τη φοιτητική λέσχη όπου και διαπίστωσαν ότι στα ψυγεία υπήρχαν μαγειρεμένα φαγητά προηγούμενων ημερών τα οποία η εταιρεία που διαχειρίζεται τη λέσχη σκόπευε να σερβίρει στους φοιτητές!!! Ο υπεύθυνος της εταιρείας δικαιολογήθηκε πως, τα μαγειρεμένα φαγητά που βρέθηκαν στο ψυγείο πρόκειται να πεταχτούν!!!
Και αυτό βέβαια είναι το λιγότερο, καθώς το νερό που χρησιμοποιείται στη λέσχη είναι επικίνδυνο!!! Σύμφωνα με χημικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο νερό της Χίου, βρέθηκε πως το νερό περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε υδράργυρο και αρσενικό και είναι επικίνδυνο ακόμα και για το λούσιμο!!! Το νερό αυτό χρησιμοποιείται από την εταιρεία διαχείρισης της λέσχης στο μαγείρεμα των φαγητών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων φοιτητών!!!
Η πολιτική της παράδοσης της σίτισης και της στέγασης των φοιτητών στο κεφάλαιο, που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχει οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες! Καλούμε τους φοιτητές, τους γονείς, τους καθηγητές, να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που οδηγεί την Ανώτατη Εκπαίδευση στην αγκαλιά τω επιχειρήσεων.
Συνυπεύθυνες σ’ αυτή την κατάσταση είναι και οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ με τη στήριξη που δίνουν όλα αυτά τα χρόνια στην πολιτική των κομμάτων τους, που καταντάει τα πτυχία των φοιτητών κουρελόχαρτα, που αναγκάζει τις λαϊκές οικογένειες να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη, που ανοίγει διάπλατα τις πύλες των πανεπιστημίων στο μεγάλο κεφάλαιο, που υποβαθμίζει την επιστημονική γνώση σε φθηνή κατάρτιση. Συνυπεύθυνος επίσης είναι και ο Δήμος Χίου σε κτήριο του οποίου στεγάζεται η Λέσχη, καθώς και η διοίκηση του πανεπιστημίου που ανέχεται αυτή την κατάσταση και βάζει πλάτη στην πολιτική αυτή.
Καλούμε τους φοιτητές να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων και να πάρουν απόφαση για κατάληψη της Λέσχης και κινητοποίηση στο Δήμο Χίου διεκδικώντας:
– Δημόσια δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση
– Δημόσια δωρεάν σίτιση, στέγαση
– Άμεση μετεγκατάσταση του φοιτητικού εστιατορίου
– Να σταματήσει αμέσως η χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου νερού.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ