Αρχική Νέα Τοπικά Έγκριση τευχών δημοπράτησης για φράγμα στο Σαραπιό από ΝΕ

Έγκριση τευχών δημοπράτησης για φράγμα στο Σαραπιό από ΝΕ

15

 Την απόφαση να προχωρήσει η διαδικασία για την έγκριση τευχών δημοπράτησης του φράγματος Σαραπιού, που οδηγεί στη συνέχεια στη δημοπράτηση του έργου, έλαβε κατά πλειοψηφία η Νομαρχιακή Επιτροπή στη χθεσινή της συνεδρίαση.
Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να απορριφθεί σήμερα από την Επιτροπή του άρθρου 18 η προσφυγή της αντιπολίτευσης σχετικά με τη νομιμότητα καταβολής δαπάνης για την “Ολοκλήρωση μελετών Σαραπιού και συνοδών έργων”.
Την προσφυγή αυτή υπενθύμισε στη Ν.Ε. το μέλος της Γιάννης Γαϊσίδης (που καταψήφισε) όμως από την πλευρά του κ. Νομάρχη δόθηκε στη δημοσιότητα η απάντηση που απέστειλε σε σχετικό ερώτημα το υπουργείο Οικονομικών.
Στην απάντηση της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης επισημαίνεται ότι “η σύναψη της συγκεκριμένης Προγραμματικής Σύμβασης (με την ΕΝΑ Χίου) έγινε πριν την έκδοση πρακτικών του Ε.Σ., με τα οποία διευκρινίστηκε το νομικό πλαίσιο που διέπει τις περιπτώσεις ανάθεσης μελετών ή έργων με Π.Σ.”.
Έτσι καταλήγει το έγγραφο με βάση τα στοιχεία του φακέλου “μπορεί να προβεί σε ενταλματοποίηση των σχετικών δαπανών, αφού συνεκτιμήσει τα προεκτεθέντα” και με δεδομένο ότι θα προσκομισθούν τα πλήρη δικαιολογητικά.
Ήδη όπως σημείωσε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης έχουν καταβληθεί τα χρήματα την ΕΝΑ Χίου και έχουν πληρωθεί οι μελετητές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια μέρα ζώων, ενημέρωση από το Φιλοζωϊκό Σύλλογο
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη τύπου ΔΗΠΕΘΕ, 6/10, για “Ξένους τόπους” και “Ενα ταξίδι στην Αυστραλία”