Αρχική Νέα Τοπικά Με βυτιοφόρο νερό στο Πιτυός

Με βυτιοφόρο νερό στο Πιτυός

9

 

Χωρίς νερό βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα το Πιτυός!
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο Καρδαμύλων, όπου στα εκτός ημερησίας θέματα, τέθηκε η έγκριση 3.000 ΕΥΡΩ για να πληρωθεί το βυτιοφόρο που την περασμένη Δευτέρα εφοδίασε εσπευσμένα νερό στο χωριό.
Ο Δήμαρχος Νίκος Μαρινάκης σημείωσε ότι μόνη αιτία είναι η ξηρασία που υπάρχει και πως παρακολουθούν το θέμα τουλάχιστον 15 μέρες όπου και παρατηρείται μικρή έως μηδενική απόδοση των γεωτρήσεων.
Σε σχόλια της αντιπολίτευσης ότι έχει άλλη πληροφόρηση (με τον δ.σ. Αντώνη Μπουσέκα να αναφέρεται και στον υδραυλικό του Δήμου), ο κ. Δήμαρχος σημείωσε ότι τότε ο υπάλληλος θα πρέπει να καταθέσει γραπτώς την εκτίμησή του, “αλλιώς -είπε- χρησιμοποιείται και μάλιστα ανήθικα το όνομα του υπαλλήλου του Δήμου”.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Μπουσέκας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Πιτυούς Παντελή Μαυριάνο, άφησε να εννοηθεί ότι δίνεται επιλεκτικά νερό.
Ο κ. Μαυριάνος τόνισε ότι το δίκτυο είναι κοινό για όλους και μάλιστα αναγκάστηκε να απαγορεύσει τη λήψη νερού από το πηγάδι του Μάκελλου, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για το ομώνυμο εστιατόριο που λειτουργεί στο χωριό.
Πάντως πέρα από την έγκριση της χρηματοδότησης, η Δημοτική Αρχή δεν ανέφερε καμμία άλλη ενέργεια αντίδρασης ώστε να δουν τι θα κάνουν μέχρι να βρέξει επαρκώς και να μαζέψουν νερό οι γεωτρήσεις.
Αγνωστο είναι δηλαδή αν θα χρειαστούν και άλλα βυτία με νερό, ενώ δεν τέθηκε καν ζήτημα να σταματήσουν τα ποτίσματα των μποστανιών τους οι Πιτυανοί σε μια προσπάθεια μείωσης στο ελάχιστο της κατανάλωσης νερού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚέντρο Πρόληψης Χίου: ο εθελοντισμός στην πρόληψη χρήσης ουσιών
Επόμενο άρθροΤουρνουά αθλημάτων με Eλληνικούς και Τουρκικούς συλλόγους