Αρχική Νέα Τοπικά Δ. Ομηρούπολης: σε καλό κλίμα η “κλειστή” σύσκεψη για την ΤΕΔΒ

Δ. Ομηρούπολης: σε καλό κλίμα η “κλειστή” σύσκεψη για την ΤΕΔΒ

6

 

Σε καλό κλίμα και με διάθεση να βάλουν όλες οι πλευρές “νερό στο κρασί τους” πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η κλειστή σύσκεψη στο Βροντάδο όπου εξετάστηκε το μέλλον της Τεχνικής Εταιρείας.
Μέχρι αργά χθες βράδυ, το αργότερο σήμερα το πρωί, αναμενόταν οι εργαζόμενοι να απαντήσουν στις προτάσεις που τους έγιναν.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Δήμαρχος Ομηρούπολης Δημήτρης Παπαληός, το Δ.Σ. της ΤΕΔΒ, οι επικεφαλείς των δύο παρατάξεων Αγαπητός Βασιλάκης και Γιώργος Παντελίδης, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Αθανασόπουλος, Αντώνης Παντελόγλου και Νίκος Τσίχλας καθώς και εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα που καταρχήν εξετάστηκε ήταν το τι θα γίνει με την επίστρωση χλοοτάπητα στο γήπεδο των Νενήτων. Όλοι συμφώνησαν ότι η εταιρεία θα πρέπει να εκτελέσει το έργο.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να πληρωθούν τα χρωστούμενα σε ΙΚΑ και εφορεία (περί τις 100.000 ΕΥΡΩ συνολικά) για να μπορέσει η ΤΕΔΒ να πάρει φορολογική ενημερότητα και να γίνει εκταμίευση χρημάτων.
Και εκεί έρχεται η “θυσία” που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι. Αυτό που ζητήθηκε είναι από τη μια να σταματήσουν την επίσχεση εργασία που διαρκεί περί τους 2 μήνες και θα εκδικαστεί την 1η Νοεμβρίου. Παράλληλα όσοι εργαζόμενοι αυτό το διάστημα δούλευαν σε άλλες εργασίες να μην διεκδικήσουν μισθούς.
Σε αυτό το θέμα καλούνται να απαντήσουν οι εργαζόμενοι, που από τη σειρά τους ζητούν διαβεβαιώσεις ότι θα αρχίσουν να πληρώνονται και βεβαίως θα συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία.
Σε αυτό τον τομέα τώρα κρίνεται απαραίτητο οι 6 εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί στην ΤΕΔΒ και εργάζονταν για λογαριασμό του Δήμου να μην επιβαρύνουν πλέον την εταιρεία.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι εξετάζεται να συνεχίσει η “νέα ΤΕΔΒ” με 15 περίπου άτομα προσωπικό, ώστε από την ώρα που ο Δήμος θα αρχίζει να δίνει τα χρωστούμενα να λειτουργήσει.

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚέντρο Πρόληψης Χίου: ο εθελοντισμός στην πρόληψη χρήσης ουσιών
Επόμενο άρθροΤουρνουά αθλημάτων με Eλληνικούς και Τουρκικούς συλλόγους