Αρχική Νέα Τοπικά Επιμελητήριο: “Μπουρλότο” στην απαρτία για το 50%+1

Επιμελητήριο: “Μπουρλότο” στην απαρτία για το 50%+1

19

 Ακόμα και την ανάγκη να υπάρξει νεώτερη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με το περίφημο 50%+1 που ισχύει σε συνεδριάσεις και λήψεις αποφάσεων οργάνων, μπορεί να βάλει η ακύρωση σχετικής απόφασης από πλευράς της Περιφερειακής Διοίκησης.
Συγκεκριμένα η απόφαση που είχε ληφθεί το καλοκαίρι με 11 μέλη (σε σύνολο 21 μελών) για τον ορισμό των εδρών ανά τμήμα του Επιμελητηρίου απορρίφθηκε διότι σύμφωνα με την εξήγηση το 50%+1, δηλαδή 10,5+1, σημαίνει 12 παρόντα μέλη!
Ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Τάσος Μπίλος σημείωσε το παράδοξο της απόφασης και τόνισε ότι μέχρι σήμερα όλα τα όργανα θεωρούν ότι δεν πρέπει να έχουν παρόντα στον κοντινότερο ακέραιο αριθμό του μισού+1 και μία τέτοια απόρριψη δημιουργεί προηγούμενο για τις μελλοντικές συνεδριάσεις. Τελικά ύστερα από πρότασή του έγινε αποδεκτό να σταλεί τόσο η απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας κας Μπαλάσκα όσο και η άποψη του επιμελητηρίου στο υπουργείο Οικονομικών για να πάρει θέση πάνω στο ζήτημα.
Εν τω μεταξύ εκκρεμεί ένσταση των μελών του Εμπορικού τμήματος ότι αδικήθηκαν στην κατανομή των εδρών, η οποία και δεν έχει εξεταστεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση.

Διαφήμιση