Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Καραμανλής- Δεν υπάρχει ελληνική ανάμειξη σε θέμα απαγωγής Πακιστανών

ΕΛΛΑΔΑ: Καραμανλής- Δεν υπάρχει ελληνική ανάμειξη σε θέμα απαγωγής Πακιστανών

16

 Κάλυψη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη για το θέμα των καταγγελιών για απαγωγές Πακιστανών μεταναστών στην Ελλάδα παρείχε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εξέφρασε στον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο την πεποίθησή του ότι δεν υπήρχε εμπλοκή ελληνικών υπηρεσιών σε τέτοιο θέμα.
“Είχαμε εκατό τοις εκατό διαφορετική άποψη με τον Πρωθυπουργό”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, αμέσως μετά τη συνάντηση που στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Καραμανλής είπε στον κ. Αλέκο Αλαβάνο ότι η πληροφόρηση που παρέχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό -τον οποίο εμπιστεύομαι- είναι ότι δεν υπάρχει ανάμειξη ή συμμετοχή ελληνικών υπηρεσιών σε τέτοιο θέμα.
Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο θεσμικός μου ρόλος επιβάλλει -και αυτό πράττω- την ενθάρρυνση της δικαστικής έρευνας, την τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας και την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.
Ο κ. Αλαβάνος εκτίμησε ότι ο κ. Καραμανλής “ακολούθησε την ίδια τοποθέτηση κυβερνητικών στελεχών που δεν έχουν δεχθεί την συμμετοχή ελληνικών υπηρεσιών σε αυτή την ενέργεια”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη από την πλευρά του υπουργού Δημόσιας Τάξης, όχι μόνο γιατί γίνανε τα γεγονότα, αλλά κυρίως για την συγκάλυψη, η οποία όμως συγκάλυψη νομίζω ότι υπάρχει πια σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και μ΄ αυτή την έννοια ότι είναι ένα μείζον πολιτικό ζήτημα που υπερβαίνει συγκεκριμένο υπουργό και νομίζω ότι αναλαμβάνεται και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έθεσε στον κ. Καραμανλή τρία θέματα:


Πρώτον, να υπάρξει από την κυβέρνηση μια έκθεση σχετικά με τα γεγονότα, πέρα από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας ότι θα υπάρξει κρίση αν του θέματος επιληφθεί μόνο η δικαιοσύνη και ότι η υπόθεση αυτή είναι και πολιτική.


Δεύτερον να υπάρξει ενημέρωση για το αν υπάρχουν μυστικά άρθρα ή πρωτόκολλα που να επιτρέπουν σε μυστικές υπηρεσίες να δρουν κατά τέτοιο τρόπο. Επίσης, απηύθυνε έκκληση και προς το ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθεί αν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του υπήρξαν τυχόν δεσμεύσεις της χώρας σε τέτοιου είδους ζητήματα.


Τρίτον ο κ. Αλαβάνος ζήτησε να τεθεί η ΕΥΠ υπό κοινοβουλευτική εποπτεία. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Αλαβάνο ότι εδώ και καιρό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επεξεργάζεται σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του νομικού καθεστώτος λειτουργίας της ΕΥΠ, που περιλαμβάνει και κοινοβουλευτικό έλεγχο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: news.in.gr

Διαφήμιση