Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία Συλλόγου Βολισσού για παρεμβάσεις επί χειμάρρου Μαλλαγκιώτη

Καταγγελία Συλλόγου Βολισσού για παρεμβάσεις επί χειμάρρου Μαλλαγκιώτη

31

 Ως παρεμβάσεις που αντί να λύνουν δημιουργούν επιπλέον προβλήματα και κινδύνους για πλημμύρες, χαρακτηρίζει έργο στο χείμαρρο Μαλλαγκιώτη ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος της Βολισσού “Ο ΟΜΗΡΟΣ”.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει ως παράνομες επεμβάσεις που έγιναν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου- Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών με το χαρακτηρισμό: “Έργα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών: διευθετήσεις στο χείμαρρο Μαλλαγκιώτη.
“Το έργο που χαρακτηρίζεται ως αντιπλημμυρικό δημιουργεί αντιθέτως ύψιστο κίνδυνο πλημμύρας στην περιοχή διότι αφενός μειώνει σημαντικά τη διατομή της κοίτης του χειμάρρου πλησίον της εκβολής και αφετέρου εκτρέπει την κοίτη του.
Συγκεκριμένα:
Α) έγινε παράνομη αμμοληψία, που δικαιολογήθηκε ως εκβάθυνση με αποτέλεσμα τη διάβρωση της θεμελίωσης της γέφυρας “Χωρής”.
Β) έγινε τοποθέτηση ογκολίθων κάθετα και παράλληλα προς τη ροή του χειμάρρου με αποτέλεσμα τη σοβαρή μείωση της διατομής της κοίτης του.
Επειδή θεωρούμε- καταλήγει ο σύλλογος- τις επεμβάσεις άκρως επικίνδυνες καταγγέλλουμε το έργο και ζητούμε την αποκατάσταση του και οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Διαφήμιση