Αρχική Νέα Τοπικά Αντρέας Μιχαηλίδης προς Μ. Φυτούση: ακόμα περιμένουμε τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΧ

Αντρέας Μιχαηλίδης προς Μ. Φυτούση: ακόμα περιμένουμε τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΧ

8

Ανοικτή αλληλογραφία φαίνεται πως θα έχουν πλέον οι κ.κ. Φυτούσης και Μιχαηλίδης. Ο δεύτερος μετά την επιστολή του προέδρου της ΔΕΥΑΧ απαντά για λογαριασμό της Κίνησης Ενεργών Πολιτών σε ανάλογο ύφος, θέτοντας και σειρά ερωτημάτων:

 

 Αγαπητέ Μιχάλη,

Όπως λέει και ο σοφός λαός μας, “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί”. Σχετικά λοιπόν με το ειδικό τέλος, περιμένουμε να κατατεθεί επιτέλους ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΧ για να δούμε εκεί με ποιο νόμιμο τρόπο γίνεται η διαχείριση του ειδικού τέλους.
Σου υπενθυμίζω βέβαια πως ήδη διανύουμε το 2ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΧ θα έπρεπε να έχει κατατεθεί από τον περασμένο χρόνο. Φαίνεται πως το ψήσιμο και ο “σουλουμάς” απαιτεί χρόνο.
Για το ζήτημα της θολότητας χαίρομαι που παραδέχεσαι πως υπάρχει θέμα. Με την ευκαιρία, εμείς πιστεύουμε πως το ζήτημα της θολότητας, θα είναι μόνιμο και διαρκές πρόβλημα του νερού, όταν βρέχει. Όπως συμβαίνει και σήμερα…
Όσον αφορά στη λειτουργία του διυλιστηρίου, δεν μας απάντησες για τον υπεύθυνο λειτουργίας και το οργανόγραμμά της ως μονάδας. Μόνο με τη γνωστή λογική του “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”, με “ενημέρωσες” πως υπάρχει χημικός που κάνει τις αναλύσεις.
Τέλος, σχετικά με τις δειγματοληψίες που προτείναμε να γίνονται με διαπαραταξιακό τρόπο, η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Τακτική  λήψη δειγμάτων με παρουσία των αρμοδίων υπαλλήλών της Νομαρχίας, αποστολή στο Χημείο του κράτους και εξέταση όλων των παραμέτρων που προβλέπονται για το πόσιμο νερό.
Περισσότερα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία, όπως ζητήσαμε, ελπίζω να συζητηθεί το θέμα του νερού.


Φιλικά


Ανδρ. Μιχαηλίδης.

Διαφήμιση