Αρχική Νέα Τοπικά Λειτουργεί κανονικά η λιμνοδεξαμενή στο Αίπος

Λειτουργεί κανονικά η λιμνοδεξαμενή στο Αίπος

80

 Το Δεκέμβριο του 2005 αποσχίστηκε τμήμα της στεγανοποιητικής μεμβράνης της λιμνοδεξαμενής του Αίπους, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν.
Μετά την άμεση αυτοψία που διενέργησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ομηρούπολης στις 19-12-05 και την παρέμβαση για μη επέκταση της ζημιάς (τοποθετήθηκαν άμεσα σάκοι με αδρανή υλικά για να στερεωθούν οι εκτεθειμένες παρειές της μεμβράνης), αποφασίστηκε η άμεση αποκατάσταση της βλάβης.

Δυστυχώς, οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν την άμεση αποκατάσταση της βλάβης, διότι οι συγκολλήσεις του συγκεκριμένου είδους μεμβρανών (πολυαιθυλενίου) απαιτούν συγκεκριμένες θερμοκρασίες της τάξεως των 10-12οC και απουσία υγρασίας επί της μεμβράνης. Με στόχο να γίνει η επισκευή με τον σωστότερο τρόπο προγραμματίστηκε η επισκευή για τις αρχές Φεβρουαρίου, υπό την προϋπόθεση βέβαια των κατάλληλων καιρικών συνθηκών.


Τελικά, μετά από επισκευαστικές εργασίες δέκα ημερών, που πραγματοποιήθηκαν από τον εργολάβο που είχε αναλάβει την κατασκευή της, η βλάβη αποκαταστάθηκε. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 24/02/06, οπότε και η λιμνοδεξαμενή του Αίπους άρχισε ήδη γεμίζει. Ακόμη, έχουν τοποθετηθεί αντίβαρα στήριξης της μεμβράνης, ενώ θα τοποθετηθούν και επιπλέον, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος ανάλογης βλάβης στο μέλλον. 


Εκ του Γραφείου Δημάρχου Ομηρούπολης

Διαφήμιση