Αρχική Νέα Τοπικά Αποφάσεις Νομαρχιακής Επιτροπής για παρεμβάσεις στο Νομό

Αποφάσεις Νομαρχιακής Επιτροπής για παρεμβάσεις στο Νομό

15

Δελτίο τύπου Ν.Α. Χίου

 

Σειρά σημαντικών αποφάσεων έλαβε στη συνεδρίαση της, της 27ης Φεβρουαρίου 2006 η Νομαρχιακή Επιτροπή. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν μεταξύ των άλλων:
* Σειρά παρεμβάσεων και εργασιών για την αποκατάσταση φθορών και ζημιών που προκάλεσαν οι πρόσφατες κακοκαιρίες στο οδικό δίκτυο του Νομού μας, και πιο συγκεκριμένα:
* Αντιμετώπιση κατολισθήσεων και φθορών στις υποδομές του Νομού, το οποίο περιλαμβάνει:
* Άρση των καταπτώσεων στον κόμβο Διευχών της οδού Χίου – Βολισσού. Διάνοιξη τάφρου όπου απαιτείται για την παροχέτευση των ομβρίων υδάτων.
* Τοπικές επισκευές στον επαρχιακό δρόμο Σπαρτούντας Διευχών.
* Εργασίες για την καθαίρεση των βάσεων από σκυρόδεμα όπου είχε τοποθετηθεί ο παλιός αγωγός νερού από το Ναγό στην επαρχιακή οδό Χίου – Καρδαμύλων.
* Τμηματικές βελτιώσεις από το 18ο χιλιόμετρο της οδού Χίου – Βολισσού προς Ανάβατο.
* Κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης στο δρόμο Καλλιμασιά – Ανέμωνα, Χίου – Βολισσού, Βέσσα – Λιθί, Λαγκάδα, Δαφνώνα – Νέας Μονής κ.λπ.
* Βελτίωση των υποδομών τμημάτων του οδικού δικτύου του Νομού μας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
* Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου προς Παρπαριά, Τρύπες και Μελανειός.
* Εργασίες τσιμεντόστρωσης στους δρόμους προς τους οικισμούς Βίκι, Αμάδες και Καμπιά και σε τμήματα των οδικών αξόνων προς τις αντίστοιχες παραλίες.
* Στη νότια Χίο και στον οικισμό Καταρράκτη ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου και στον οικισμό της Βοκαριάς εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικές εργασίες.
Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, οι οποίες καλύπτουν ολόκληρο το Νομό μας, επιδιώκεται η έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών της χειμερινής περιόδου, ώστε να εξυπηρετηθεί η αυξημένη κίνηση εν όψει της θερινής περιόδου.
Επίσης, σύμφωνα με το νομαρχιακό σχεδιασμό για τις λιμενικές εγκαταστάσεις του Νομού μας, εγκρίθηκαν τα αναμορφωθέντα τεύχη δημοπράτησης του έργου “Βελτίωση των Λιμενικών Εγκαταστάσεων Μεστών”.
Τέλος, κατά την ίδια συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής εγκρίθηκαν τα αναμορφωμένα τεύχη δημοπράτησης και αποφασίστηκε η άμεση δημοπράτηση του έργου “Κατασκευή ΧΥΤΑ της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας του Ν. Χίου”, ενώ εγκρίθηκε και η δημοπράτηση της Δεύτερης Φάσης του έργου “Διαμόρφωση χερσαίας ζώνης Αλιευτικού Καταφυγίου Καταρράκτη”.

Διαφήμιση