Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Παρέμβαση Παπούλια στα εργασιακά

ΕΛΛΑΔΑ: Παρέμβαση Παπούλια στα εργασιακά

6

“ΟΙ Ελληνες εργαζόμενοι εργάζονται πολύ σκληρά, σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές στατιστικές. Αυτός λοιπόν ο μύθος ότι δεν δουλεύουμε, νομίζω ότι θα πρέπει να εξαφανισθεί”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος το προεδρείο της ΓΣΕΕ.
Μετά τη συνάντηση, Παρασκευή 3 Μαρτίου, ο κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι ο κ. Παπούλιας τούς είπε πως “πρέπει, κατά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, να δούμε το θέμα της αναδιανομής του πλούτου που παρήχθη από το μόχθο των εργαζομένων”. Επιπλέον, ο “κ. Παπούλιας ανέφερε ότι ήταν, είναι και θα είναι κατά του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης”.

“ΕΙΣΤΕ μπροστά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, κάτι πολύ σημαντικό, γιατί οι Ελληνες εργαζόμενοι εργάζονται πολύ σκληρά, σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές στατιστικές. Αυτός λοιπόν ο μύθος ότι δεν δουλεύουμε, νομίζω ότι θα πρέπει να εξαφανισθεί”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος το προεδρείο της ΓΣΕΕ Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο θεσμός της ΓΣΕΕ, “ένας θεσμός πάρα πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα τώρα που είναι εν εξελίξει οι μάχες για τις εργασιακές σχέσεις”.


Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος δήλωσε ότι ο κ. Παπούλιας τους είπε πως “πρέπει, κατά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, να δούμε το θέμα της αναδιανομής του πλούτου που παρήχθη από το μόχθο των εργαζομένων”.


Ο κ. Πολυζωγόπουλος χαρακτήρισε “εξόχως ουσιαστική” τη συζήτηση που διεξήχθη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. “Είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε στον κ. Παπούλια τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο της εργασίας με αιχμή την ανεργία, την ασφάλιση και την αναδιανομή του πλούτου”, δήλωσε ο κ. Πολυζωγόπουλος που έθεσε ως πρώτιστη προτεραιότητα των συνδικάτων την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και το σεβασμό από τους εργοδότες των κλαδικών συμβάσεων.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρόεδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου, ο κ. Παπούλιας στήριξε τις προτάσεις και τις θέσεις των συνδικάτων στα τρέχοντα ανοικτά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και συγκεκριμένα στα θέματα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της ανασφάλιστης εργασίας και της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών.


Ο κ. Πολυζωγόπουλος είπε πως “κατά τη συνάντηση, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι ήταν, είναι και θα είναι κατά του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης”. Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ. Πολυζωγόπουλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι δεν εξαντλήθηκαν οι διαδικασίες διαλόγου στο θέμα της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών. Επίσης ο κ. Παπούλιας συμφώνησε με τα συνδικάτα στην ανάγκη πάταξης της εισφοροδιαφυγής.


Οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ εξέθεσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα επιχειρήματά τους που στηρίζουν τη θέση ότι “υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια από την πλευρά των εργοδοτών να καταργήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα”. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, επικρίνοντας τις απόψεις του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας ότι, λόγω του μεταξύ των τραπεζών ανταγωνισμού, οι τραπεζίτες δεν μπορούν να διαπραγματευτούν από κοινού με την ΟΤΟΕ ζήτησε από την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε αυτές οι προσπάθειες που, όπως είπε, “έχουν ανθοφορήσει, να μην καρποφορήσουν”.


Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανέφερε ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες, όπως η χθεσινή επίθεση με βόμβες μολότωφ στη ΓΣΕΕ, γεμίζουν φόβο τους πολίτες και τους αποτρέπουν από τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές διεκδικήσεις που διοργανώνουν τα συνδικάτα.


“Η μεγάλη σαρακοστή δεν ξεκίνησε τη Δευτέρα, έχει ξεκινήσει από πολύ καιρό. Πρέπει οι εργαζόμενοι να πορευτούν σε αγωνιστική πορεία μέχρι τις 15 Μάρτη και εν συνεχεία μέχρι τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου για να στείλουν σαφέστατο μήνυμα στην κυβέρνηση”, ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ κ. Γ. Μαυρίκος.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Διαφήμιση