Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος «Η οικονομική διπλωματία της Ελλάδας: Διαχείριση και προοπτικές»- συζήτηση στα γραφεία της...

«Η οικονομική διπλωματία της Ελλάδας: Διαχείριση και προοπτικές»- συζήτηση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ

8

  «Η οικονομική διπλωματία της Ελλάδας: Διαχείριση και προοπτικές» είναι το θέμα στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργανώνει το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (Ι.Δ.Ο.Σ.), λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία που έχει όλο και περισσότερο η οικονομική διπλωματία, όχι μόνο για την ελληνική εξωτερική πολιτική, αλλά και για την υποβοήθηση των διεθνών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων.
      Τα κύρια θέματα της συζήτησης θα είναι α) Η συμβολή της οικονομικής διπλωματίας στην επίτευξη των στόχων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής β) Η ανάπτυξη των μέσων της  ελληνικής οικονομικής διπλωματίας γ) Οι τρόποι βελτίωσης της αποτελεσματικότητας και της οργάνωσης της οικονομικής διπλωματίας .  
      Η συζήτηση θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου 2006, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα διαλέξεων της ΕΣΗΕΑ, οδός Ακαδημίας, αριθ. 20.
        Ομιλητές θα είναι ο κος Θεόδωρος Σκυλακάκης, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και  Αναπτυξιακής Συνεργασίας, ΥΠΕΞ, ο κος Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής, τέως Υφυπουργός Εξωτερικών, ο κος Παναγιώτης Κουτσίκος, Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ και Πρόεδρος του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου, ο κος Αντώνης Μακρυδημήτρης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης, ο κος Χρήστος Φαρμάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Ο.Ε.Υ. του Υπουργείου Εξωτερικών.
      Τη συζήτηση που θα επακολουθήσει θα  διευθύνει ο  Δρ. Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Κα Στέλλα Μηλιώτη,
τηλ.: 210-36.20.274, 21036.36.326,  FAX: 210-36.26.610  Ε- mail: idos@hol.gr

Διαφήμιση