Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Τσίφτη στις καταγγελίες Μεννή για έργο ΕΠΤΑ

Απάντηση Τσίφτη στις καταγγελίες Μεννή για έργο ΕΠΤΑ

11

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Σέργιος Τσίφτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Δήμαρχος Χίου κ. Μάρκος Μεννής εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων επειδή μια απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ κρίθηκε μη νόμιμη από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και απέδωσε την εξέλιξη αυτή σε δήθεν πιέσεις που ασκήθηκαν στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από δημοσιογράφους και πολίτες από άλλους πολιτικούς χώρους. Διαψεύδω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους ισχυρισμούς αυτούς, όταν μάλιστα έχω αποδείξει ότι δεν λειτουργώ με αυτόν τον τρόπο, αλλά με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου που αποτελεί ένα από τους πρώτους κυβερνητικούς στόχους.
Πάγια θέση της Κυβέρνησης, όπως επανειλημμένα εκφράστηκε από τον Πρωθυπουργό  Κώστα Καραμανλή και τον Υπουργό Εσωτερικών Καθηγητή. Προκόπη Παυλόπουλο, είναι η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα από την κομματική προέλευση των αιρετών της. Συνεπής στη γραμμή αυτή  κινήθηκα πάντα, στηρίζοντας, χωρίς εξαίρεση, και τις 3 Νομαρχίες και τους 35 Δήμους και τη μία Κοινότητα του Βορείου Αιγαίου .
Το ίδιο ασφαλώς ισχύει και για το Δήμο Χίου, πολύ περισσότερο που οι πολίτες του Δήμου αντιμετωπίζουν κάκιστες υπηρεσίες σε σχέση με το μέγιστο αγαθό της ύδρευσης.
 Έτσι, κάθε προσπάθεια του Δήμου, λιγότερο ή περισσότερο αποτελεσματική, που στόχευε στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού με βρήκε πάντα θερμό συμπαραστάτη.
Το γεγονός ότι δεν μπορούσε να θεωρηθεί ως νόμιμη μια απόφαση για συμπληρωματική σύμβαση που αφορά διαφορετικό φυσικό αντικείμενο, από εκείνο της αρχικής σύμβασης – όπως καλά γνωρίζουν όλοι οι ασχολούμενοι με τα δημόσια έργα – δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετακύλιση ευθυνών, σχετικά με το ζήτημα του νερού, από εκείνους που πραγματικά έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση του προβλήματος».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτυρία περιοίκων για τις συναυλίες του Πανεπιστημίου στο θέατρο Καστρομηνά
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 20/5/06