Αρχική Νέα Τοπικά Συζήτηση στο Ν.Σ. για πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου: ψάχνοντας για οικόπεδο

Συζήτηση στο Ν.Σ. για πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου: ψάχνοντας για οικόπεδο

18

 

Στη σύσταση 5μελούς επιτροπής που θα αναλάβει να εξετάσει ικανούς χώρους έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ανέγερση νέων κατοικιών για τους σημερινούς κατοίκους των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου, προχώρησε το προχθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο.
   Το θέμα ήρθε προς συζήτηση από την αντιπολίτευση, με εισήγηση του επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννη Γαϊσίδη, και προκάλεσε αρκετή ένταση όταν οι εκπρόσωποι των άμεσα ενδιαφερομένων κατάλαβαν ότι δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστεί νέος οικισμός στο οικόπεδο του Βασιλεώνοικου που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Χίου (αφού απομένουν περί τα 14 στρέμματα μετά την παραχώρηση 6 στρεμμάτων στο Δήμο Καμποχώρων για σχολικό κέντρο).
   Με βάση τις προδιαγραφές με τις οποίες κατασκευάζει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας τις νέες κατοικίες, αποφεύγοντας τη δημιουργία πολυκατοικιών, χρειάζονται όπως τονίστηκε από τον κ. Νομάρχη μια έκταση περί τα 40 τετραγωνικά μέτρα.
   Μάλιστα στην τοποθέτησή του ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης προχώρησε στην πρόταση για απαλλοτρίωση της απαιτούμενης έκτασης στην περιοχή του Τρυπατέ, όπου μάλιστα έχει επισκεφθεί με κλιμάκιο του ΟΕΚ το χώρο και έχει χαρακτηριστεί ως ικανοποιητικός.
   Όπως τόνισε ο Π. Λαμπρινούδης τη Νομαρχία δεν την απασχολεί το θέμα του ιδιοκτησιακού, αφού τα χρήματα μπορούν να κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και να τα λάβει όποιος από τους διεκδικητές (συντεχνία ξυλουργών ή κοινότητα Καρυών) την κερδίσει.
Βέβαια παραμένει το θέμα του απαχαρακτηρισμού της δασικής έκτασης, που είναι άγνωστο το πόσο εύκολο είναι να ξεπεραστεί και ποια ακριβώς είναι η θέση της Δασικής Υπηρεσίας.
   Στις τοποθετήσεις των συμβούλων να σημειώσουμε αυτή της Λίτσας Λύκου που τόνισε ότι μπορούν να μοιραστούν οι συγκεκριμένες κατοικίες τόσο στο Βασιλεώνοικο όσο και στο χώρο του ΟΕΚ στην περιοχή του Βάγια, αφήνοντας αιχμές στην αντιπολίτευση ότι επί θητείας της στη Νομαρχιακή Αρχή σταμάτησε η κατασκευή οικισμού στην περιοχή των Θυμιανών.
   Και ενώ με την πορεία της συζήτησης αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι ο εκπρόσωποι από τους κατοίκους, ο Παναγιώτης Κρητικός μέμφθηκε την αντιπολίτευση για το ότι δεν είχε να παρουσιάσει εναλλακτική πρόταση.
   Ο Γιάννης Γαϊσίδης στην εισήγησή του ζητούσε τη σύσταση επιτροπής από νομαρχιακούς συμβούλους έτσι ώστε να ζητήσει από τον ΟΕΚ τις προδιαγραφές του οικοπέδου, την αναζήτηση αυτού και έναν πρώτο προσδιορισμό το κόστους αγοράς.
   Να σημειώσουμε ότι τελικά η Επιτροπή θα απαρτίζεται από τις νομαρχιακές συμβούλους Λίτσα Λύκου και Ισαβέλλα Μπουρνιά, τους εκπροσώπους της ΝΑΣ Γιάννη Ζωφό και της Νομαρχίας Πολιτών Γιώργο Γεωργίτση, αντίστοιχα, και έναν κάτοικο από το σύλλογο του Χριστού Βαρβασίου.
   Αν στο επόμενο συμβούλιο δεν έχει γίνει δυνατή η κατάθεση πρότασης από την επιτροπή, τότε αναμένεται ο κ. Νομάρχης να προτείνει την απαλλοτρίωσης περιοχής του Τρυπατέ.
  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“ΚΥΡΙΑΚΗ 1” στη γραμμή Χίου- Τσεσμέ
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 26/5/06