Αρχική Νέα Οικονομία Προς Γενική Συνέλευση οι κτηνότροφοι- μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού για το εργοστάσιο...

Προς Γενική Συνέλευση οι κτηνότροφοι- μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού για το εργοστάσιο γάλακτος

14


Και ενώ το εργοστάσιο γάλακτος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Χίου από την περασμένη Πέμπτη δεν μπορεί να λειτουργήσει αφύ τα μέλη του δεν παραδίδουν το γάλα προς παστερίωση και διάθεση, το προσεχή Σάββατο 3 Ιουνίου (στις 11.00 το πρωί) πρόκειται να γίνει σύμφωνα με πληροφορίες η γενική συνέλευση των κτηνοτροφων για να πάρουν θέση για το θέμα λειτουργίας ή μη του εργοστασίου.

Εν τω μεταξύ οι 6 εργαζομενοι στο εργοστάσιο έχουν να πληρωθούν δεδουλευμένα 2 μηνών και κανονικές άδειες περί των 200 ημερών.
Αυτό που φαίνεται πάντως είναι ότι δεν είναι δυνατόν η τοπική αγορά να αντέξει δύο εργοστάσια γάλακτος με δεδομένο και τα μέτρα που αφορούν την ποσόστωση γάλακτος και που ρυθμίζει την ποσότητα παραγωγής στη Χίο, θέματα για τα οποία επίσης πρέπει να απαντήσει η διοίκηση του συνεταιρισμού.
Βέβαια το αρχικό σχέδιο για την ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ ΟΡΟΣ προέβλεπε έναν ακόμα συνεταιρισμό με συμμετοχή κύρια των ποιμένων αιγοπροβάτων της Βόρειας Χίου και με κύριο αντικείμενο την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. Μετά όμως τη μη συμμετοχή των ποιμένων στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, άλλαξε το νομικό καθεστώς δημιουργήθηκε Α.Ε. όπου οι ιδιώτες επιχειρηματίες είδαν πως ήταν αδύνατο να επιζήσει ένα εργοστάσιο αν δεν έμπαινε και στην αγορά αγελαδινού γάλακτος.
Το ζήτημα είναι γιατί ο Συνεταιρισμός των Κτηνοτρόφων δεν μπήκε σε αυτό το νέο σχήμα όταν οι τύχες της “ΠΕΛΙΝΝΑΙΟ ΟΡΟΣ” ήταν ακόμα στην ΕΝΑ ΧΙΟΥ; 

Διαφήμιση