Αρχική Νέα Τοπικά ΝΑΣ: παρουσίαση θέσεων με επικεφαλής Γ. Ζωφό

ΝΑΣ: παρουσίαση θέσεων με επικεφαλής Γ. Ζωφό

9


 Την εκτίμηση ότι οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν κάτω από συνθήκες έντονης επίθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής και τα στελέχη της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Ο Νίκος Γιόμελος, παρουσία του επικεφαλής Γιάννη Ζωφού και του Γιώργου Αμπαζή, επεσήμανε πρώτα τα κύρια στοιχεία της αντιλαϊκής επίθεσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων την ανεργία, την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα αλλά και την κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων ή την άρση των συλλογικών συμβάσεων. Στη συνέχεια τόνισε ο ίδιος ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ψηφίσει με τοπικό κριτήριο, λέγοντας ότι όσοι επιχειρούν να διαχωρίσουν τα προβλήματα της κοινωνίας σε γενικά και τοπικά με βάση τοπικά κριτήρια ή πρόσωπα, αποτρέπουν τον ψηφοφόρο ώστε να αποφασίσει με πολιτικά κριτήρια.
Αναφέροντας το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο η ΝΑΣ θεωρεί ότι αναβαθμίζεται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με θεσμική κατοχύρωση, στάθηκε σε πέντε σημεία. Τη θεσμική αυτοτέλειά της, διοικητική και οικονομική, τη λαϊκή συμμετοχή, τη διαφάνεια, τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα και την κατάργηση όλων των διατάξεων που μετατρέπουν τη Ν.Α. σε απλό διοικητικό μηχανισμό.
Περιγράφοντας τις εκτιμήσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Ζωφός τόνισε ότι στόχος της κίνησης είναι να εκπροσωπείται ικανά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, κάτι που ήδη γινόταν από τη θέση του ακροατηρίου.
Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν και τα σημεία αιχμής της ΝΑΣ, μεταξύ των οποίων είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής σαν μόνιμου εκλογικού συστήματος, η λήψη μέτρων για την αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία του νησιού, η δημιουργία Ενιαίου Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, η διεκδίκηση Εθνικών πόρων για τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης στα Ταμπάκικα καθώς και τη δημιουργία νέων – σύγχρονων φοιτητικών εστιών, την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

ΠΟΛΙΤΗΣ, 31/5/06

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιατροφικές συνήθειες μαθητών Λυκείου, έρευνα από το Νοσοκομείο ΤΖΑΝΕΙΟ Πειραιά
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 2/6/06