Αρχική Νέα Τοπικά Σέργιος Τσίφτης στις εκδηλώσεις μνήμης στον Αϊ Στράτη

Σέργιος Τσίφτης στις εκδηλώσεις μνήμης στον Αϊ Στράτη

7

       Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Σέργιος Τσίφτης, μετέβη το Σάββατο στον Άγιο Ευστράτιο, προσκεκλημένος του «Μουσείου Πολιτικών Εξόριστων Αη – Στράτη» και της ομώνυμης Κοινότητας, όπου στο Λόφο του Αγίου Μηνά, παρέστη στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο χώρο του Μνημείου με τα ονόματα και τα οστά των πολιτικών εξόριστων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νησί. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σέργιος Τσίφτης, στην ομιλία του τόνισε τα ακόλουθα:
      «Αν για τις νεότερες γενιές φαίνεται πολύ μακρινή, για μας τους μεγαλύτερους είναι κοντινή η εποχή ανελεύθερων καθεστώτων, εθνικών διχασμών, εμφύλιων παθών. Η εποχή όπου άνθρωποι για τις ιδέες τους στερήθηκαν την ελευθερία τους, βασανίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους.


       Στις μέρες μας, όπου επικρατεί η δημοκρατική ομαλότητα, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις υπάρχουν, όπως είναι φυσικό, αλλά διεξάγονται σύμφωνα με τους κανόνες της δημοκρατίας και οι μάχες περιορίζονται στο πολιτικό  και ιδεολογικό πεδίο.


  Για την διατήρηση όμως της δημοκρατικής ομαλότητας είναι απαραίτητη η μνήμη των δεινών  που επέφεραν εκείνες οι ζοφερές εποχές. Το ασφαλέστερο θεμέλιο της δημοκρατίας είναι για όλους τους λαούς, αλλά και ειδικά για μας τους Έλληνες , η διατήρηση στη συλλογική μας μνήμη των ακροτήτων και των θυσιών.


 Η ανέγερση του Μουσείου Δημοκρατίας στον Αη – Στράτη σε υλοποίηση  της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή αυτή ακριβώς την μνήμη υπηρετεί και αποτελεί ασφαλώς δημοκρατική κατάκτηση.


 Όπως και οι  σημερινές εκδηλώσεις στον Αη-Στράτη  είναι εκδηλώσεις μνήμης και ως τέτοιες αποτελούν εφόδιο για την δημοκρατία μας. Ταυτόχρονα όμως και εκδήλωση τιμής για όλους τους ανθρώπους όλων των εποχών, σε ολόκληρο τον πλανήτη, ανθρώπους κάθε ιδεολογίας, που με γενναιότητα στήριξαν τις ιδέες τους και γι’ αυτές υποβλήθηκαν σε θυσίες. Η γενναιότητα αυτή καταξιώνει το ανθρώπινο γένος και τέτοια τιμή αξίζει ασφαλώς και στους γενναίους εξόριστους του Αη-Στράτη».  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κρατική επιδότηση επιτοκίου
Επόμενο άρθροΧορευτικές βραδιές από τη σχολή χορού Le Balllet