Αρχική Νέα Τοπικά Σύμφωνη η ΤΕΔΚ στη συγχώνευση ΕΤΑΧ- ΕΝΑ

Σύμφωνη η ΤΕΔΚ στη συγχώνευση ΕΤΑΧ- ΕΝΑ

21

 Πολύ κοντά στη συγχώνευση βρίσκονται οι αναπτυξιακές εταιρείες ΕΝΑ ΧΙΟΥ και ΕΤΑΧ, με βασικούς μετόχους Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ΤΕΔΚ αντίστοιχα.
     Ενημερώνοντας το σώμα ο πρόεδρος της ΕΤΑΧ Χρήστος Λαβίδας (από πλευράς Νομαρχίας υπεύθυνος νομαρχιακός σύμβουλος ήταν ο Παναγιώτης Κρητικός), σημείωσε ότι ήδη εδώ και αρκετό καιρό με προτροπή των Νομάρχη και Προέδρου της ΤΕΔΚ ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία. Σημείωσε ότι από πλευράς ΕΤΑΧ υπάρχουν ορισμένα τυπικά ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν και για τα οποία δεν πιστεύουν ότι θα έχουν πρόβλημα.
     Για παράδειγμα θα πρέπει να ενημερωθούν οι φορείς με τους οποίους συμμετέχουν σε αναπτυξιακά προγράμματα. Επίσης πρέπει να εξεταστεί το θέμα του μετοχικού κεφαλαίου που θα διαθέτουν οι εταίροι στη νέα εταιρεία, όπου εκεί αναμένεται στο ποσοστό της ΤΕΔΚ να συμπεριληφθεί και το ποσοστό των δήμων στην ΕΝΑ.
     Ο Μάρκος Μεννής επισήμανε ότι είναι αναπόφευκτο να προχωρήσει η συνένωση των αναπτυξιακών, οι οποίες στο μέλλον για να έχουν τύχη σε ευρωπαϊκά προγράμματα πρέπει να είναι εφοδιασμένες με πιστοποιητικό ποιότητας.
     Ο Γιώργης Βαρκάρης τόνισε ότι η συνένωση μπορεί να δώσει ένα ζωντάνεμα και μια μεγαλύτερη δυναμική. Ο Γιάννης Μαλαφής σημείωσε ότι πρέπει να περιμένουν απάντηση από υπουργείο Γεωργίας πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την υλοποίηση των προγραμμάτων του ΟΠΑΑΧ, ενώ δεν έλειψαν και οι μπηχτές ότι δεν πρέπει να κάνει πολιτική μια αναπτυξιακή εταιρεία κάνοντας αναφορά στην ΕΝΑ (με τα προγράμματα απασχόλησης μαστιχοφυλάκων) και ΚΕΚ Όμηρος.
     Ο κ. Λαβίδας ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα με την πορεία των προγραμμάτων και σημείωσε ότι η ΕΤΑΧ έχει αποδείξει ότι προχωρά με ομόφωνες αποφάσεις. Σημείωσε εξάλλου ότι και στα προγράμματα αλιείας που τώρα συζητούνται θα μπει σαν όρος ότι θα μπορούν να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία για να μην υπάρξει περίπτωση να χαθούν κονδύλια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κρατική επιδότηση επιτοκίου
Επόμενο άρθροΧορευτικές βραδιές από τη σχολή χορού Le Balllet