Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Δ. Παπαληού σε Κ. Μούνδρο

Απάντηση Δ. Παπαληού σε Κ. Μούνδρο

10


 Πράγματι, «οι μεσσίες ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους»…Και καλό είναι να πάνε σπίτι τους!


«Οι μεσσίες ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους»: Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό για τη νοημοσύνη των συνδημοτών μας να γίνονται τέτοιου ύφους δηλώσεις από τη «νέα» παράταξη του κ. Μούνδρου, και ειδικά από τον ίδιο, του οποίου η υποψηφιότητα έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί ως σανίδα σωτηρίας του Δήμου Ομηρούπολης. Σωτηρία αλήθεια από τι και από ποιον;


Περισσότερο υποτιμητικό για τη νοημοσύνη μας, όμως, είναι ο χαρακτηρισμός της κίνησής της οποίας αυτοανακηρύχθηκε επικεφαλής, ως «νέας» και «ακηδεμόνευτης», όταν όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για μία παράταξη που αποτελεί μετάλλαξη της προηγούμενης στην οποία ανήκε. Πόσο ακηδεμόνευτη και χωρίς κομματική ταυτότητα μπορεί να είναι μία κίνηση η οποία ζητάει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα περισσότερα μέλη της αποτελούν μέλη του συγκεκριμένου κόμματος; Η κομματική εξάρτηση δεν εγγυάται την πρόοδο, αντίθετα αποτελεί τροχοπέδη. Ήδη από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου αποδεικνύεται ότι με παρωχημένες λογικές και πρακτικές του παρελθόντος, δεν μπορεί να υπάρξει ανανέωση.


Όσο για το Δήμο Ομηρούπολης, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μούνδρος, βρίσκεται «στον αυτόματο», αντιμετωπίζοντας «κατάλυση θεσμών» και «υποθηκευμένο μέλλον», ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:
– Γιατί δεν εξήγησε ο κ. Μούνδρος με ποια λογική τελικά συμμετέχει στο  Δημοτικό Συμβούλιο, αφού κατά την γνώμη του οι θεσμοί έχουν καταλυθεί; Συμμετέχει σε έναν θεσμό που έχει καταλυθεί;
– Και τι κάνει ο ίδιος και η παράταξη στην οποία ανήκει τέσσερα χρόνια τώρα; Με ποιο τρόπο εργάστηκε με «αξιοπιστία», «ανιδιοτέλεια», με «σοβαρότητα» και «εθελοντικά» για το κοινό καλό; Έκανε την παραμικρή προσπάθεια να συντελέσει στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου, όταν ο ίδιος δήλωσε στις εφημερίδες ότι δεν έχει εικόνα των οικονομικών και διοικητικών ζητημάτων του Δήμου; Πώς έκανε, λοιπόν, αντιπολίτευση τόσα χρόνια;
– Αν ο κ. Μούνδρος το ξεχνάει, ο κόσμος δεν ξεχνάει ότι αν και συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Προμηθευτικής ως δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την ενίσχυση της εταιρείας με 120.000 € από την επιδότηση του ΥΠΕΣ για το νερό της αφαλάτωσης.
– Στην συγκρότηση του Δ.Σ. για την Τεχνική Εταιρεία, το οποίο προωθεί το ζήτημα της πληρωμής των εργαζομένων, δεν είδαμε την εθελοντική προσφορά του κ. Μούνδρου, συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα είδαμε την άρνησή του, καθώς σε ευθεία πρόσκληση του Δημάρχου να συμμετέχει στην επιτροπή παρακολούθησης του θέματος της Τεχνικής ο ίδιος αρνήθηκε. Όταν κανείς μιλάει για εθελοντισμό και προσφορά, για ανιδιοτέλεια, πρέπει πρώτα να δώσει ο ίδιος τέτοια δείγματα και μετά να καλέσει το λαό να προσφέρει. Και να σημειώσουμε εδώ ότι η εθελοντική προσφορά κάποιου δεν αποδεικνύεται με πληρωμένη αρθρογραφία, αλλά φέρνει αποτελέσματα στην πράξη.
– Ακούστηκαν πλείστοι όσοι χαρακτηρισμοί για τη νυν δημοτική αρχή, οι οποίοι μηδενός εξαιρουμένου άρχιζαν με το στερητικό α-. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία απάντησης, διότι εδώ μιλάει το έργο μας. Αυτό που δεν αναγνωρίζεται από τα παρα-κέντρα εξουσίας. Το έργο που παράγεται και γι’ αυτό ενοχλεί ορισμένους. Το έργο που μηδενίζεται από ανθρώπους που όλη τους η ρητορική εξαντλείται στις λέξεις που αρχίζουν με στερητικό α-, καθώς αδυνατούν να αρθρώσουν λόγο πολιτικό. Και η αδυναμία τους αυτή δεν είναι ανεξήγητη, ούτε έχει να κάνει με τη δεδομένη απειρία τους. Αποτελεί συνέπεια του ανύπαρκτου ιδεολογικού υπόβαθρού τους. Χωρίς αρχές όμως, χωρίς κοινωνική και συλλογική συνείδηση, χωρίς πολιτικό σκεπτικό, η ανιδιοτέλεια, η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία ηχούν κούφιες λέξεις. Δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά ένα φτηνό πέπλο κάτω από το οποίο μάταια προσπαθεί να κρυφτεί η προσωπική φιλοδοξία, η τεχνοκρατική λογική για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων και ο «εθελοντισμός» – προκάλυμμα μιας ανύπαρκτης προσφοράς στα κοινά.


Εμείς, δίχως ευχολόγια, αλλά με συγκεκριμένη πρόταση και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, προχωρούμε στη διεκδίκηση του Δήμου Ομηρούπολης, διότι πιστεύουμε ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα που καταρτίσαμε και υλοποιούμε κατά την τελευταία τετραετία αξίζει και πρέπει να συνεχιστεί.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜέλαινα Ακρα: γνωρίζουμε τις επιπτώσεις από τοποθέτηση ανεμογεννητριών
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 23/6/06