Αρχική Νέα Τοπικά Περιφέρεια: Πρόγραμμα προβολής & προώθησης τοπικών προϊόντων

Περιφέρεια: Πρόγραμμα προβολής & προώθησης τοπικών προϊόντων

9

 Πραγματοποιήθηκε στις 19/6/06, στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, στην Αθήνα η 8η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στη χώρα μας, για την περίοδο 2000 – 2006.
Στα πλαίσια των εργασιών της επιτροπής,  η Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, παρουσίασε ως καλή πρακτική τη διαδικασία σχεδιασμού του προγράμματος, «Προβολής και Προώθησης των Τοπικών Προϊόντων του Βορείου Αιγαίου». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά 100% από το ΠΕΠ Β. Αιγαίου, (  Μέτρο 4.10), και στοχεύει στην προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εκτός αυτών του γεωργικού τομέα. Πιο συγκεκριμένα α) της μαστίχας, β) του ούζου, γ) του σαπουνιού από φυτικές ύλες, δ) των κεραμικών και ε) των ξυλόγλυπτων.
     
      Για τις δράσεις αυτές η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σχεδίασε ένα καλά επεξεργασμένο επιχειρησιακό σχέδιο, που το οριστικοποίησε μετά από κοπιώδη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης με τους τοπικούς και κλαδικούς φορείς των νησιών του Βορείου Αιγαίου, μέσω της οποίας ενσωματώθηκαν στο σχέδιο οι δικές τους παρατηρήσεις και προτάσεις. Η όλη διαδικασία αποτέλεσε πρότυπο πρόγραμμα σχεδιασμού, προβολής και διάθεσης τοπικών προϊόντων, που πρώτη  από όλες της Περιφέρειες της χώρας, η Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου σχεδίασε και διαμόρφωσε. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Οικονομίας  και οικονομικών επέλεξε την παρουσίασή του στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ’ ΚΠΣ.
     
 Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος, ύψους 1.050.000 ευρώ, αναμένεται, από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η υποβολή του Τεχνικού Δελτίου, μέσα στον Ιούλιο, και η ένταξη του έργου, προκειμένου στη συνέχεια, με διεθνή διαγωνισμό να γίνει πρόσληψη αναδόχου για την υλοποίηση των επιμέρους δράσεων την προσεχή διετία.

      Το Πρόγραμμα Προβολής και Προώθησης των τοπικών προϊόντων, μαζί με τις ανάλογες δράσεις προβολής προϊόντων του αγροτικού τομέα και των δράσεων τουριστικής προβολής του Βορείου Αιγαίου, αποτελούν μια ολοκληρωμένη ενότητα δράσεων, που εντάσσονται και χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου 2000-2006, και στοχεύουν στην ανάδειξη και προώθηση των πιο δυναμικών τομέων της οικονομίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναβολή εκδηλώσεων λόγω απεργίας στο ΟΜΗΡΕΙΟ
Επόμενο άρθρο“Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας” από το Θεατρικό Εργαστήρι Γυμνασίου Καλλιμασιάς