Αρχική Νέα Τοπικά Ακτοπλοϊα: τα δικαιώματα λέγονται σήμερα προσφορές…

Ακτοπλοϊα: τα δικαιώματα λέγονται σήμερα προσφορές…

9


Οι αγώνες της Επιτροπής για την Ακτοπλοϊα αφορούσαν την εφαρμογή μέτρου που θα προέβλεπε συγκεκριμένες παροχές σε κοινωνικές τάξεις. Αντί αυτού έχουμε τώρα τις προσφορές των εταιρειών για τα εισιτήρια, όποτε και όπου θέλουν.

Χαρακτηριστικό είνα το άρθρο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ (26/6/06) που με τίτλο: “Πόλεμος προσφορών στα ακτοπλοϊκά ναύλα”, μας ενημερώνει για τις προσφορές των εταιρειών.  

Η εταιρεία «ΑΝΕΚ» στις δρομολογιακές γραμμές Πειραιά-Ηρακλείου, Πειραιά-Ρεθύμνου και Πειραιά-Χανίων για τα μονής διαδρομής δρομολόγια προσφέρει έκπτωση 20% στα εισιτήρια καταστρώματος, 30% στις καμπίνες και 20% στα οχήματα.


Για τις κρατήσεις εισιτηρίων επιβατών μετ’ επιστροφής στις ανωτέρω δρομολογιακές γραμμές οι προσφορές της εταιρείας έχουν ως ακολούθως:


– Πρωϊνό δρομολόγιο μετ’ επιστροφής, παρέχεται έκπτωση 20% στα εισιτήρια καταστρώματος μετάβασης και επιστροφής.


– Πρωϊνό δρομολόγιο μετάβασης με βραδiνό δρομολόγιο επιστροφής παρέχεται ομοίως έκπτωση 20% στα εισιτήρια καταστρώματος μετάβασης και επιστροφής.


– Βραδινό δρομολόγιο μετάβασης με πρωϊνό δρομολόγιο επιστροφής παρέχεται έκπτωση 20% στα εισιτήρια καταστρώματος επιστροφής.


– Βραδινό δρομολόγιο μετάβασης με βραδυνό δρομολόγιο επιστροφής παρέχεται έκπτωση 20% στα εισιτήρια καταστρώματος επιστροφής.


Για τις κρατήσεις εισιτηρίων οχημάτων μετ’ επιστροφής:


– Πρωϊνό δρομολόγιο μετάβασης με βραδινό επιστροφής, δωρεάν το εισιτήριο μετάβασης.


– Πρωϊνό δρομολόγιο μετάβασης με πρωϊνό δρομολόγιο επιστροφής, δωρεάν το εισιτήριο μετάβασης και 20% έκπτωση στο εισιτήριο επιστροφής.


– Βραδινό μετάβασης και επιστροφής, έκπτωση 20% στο εισιτήριο επιστροφής.


– Βραδινό μετάβασης με πρωϊνό επιστροφής, έκπτωση 50% στο εισιτήριο επιστροφής.


Ειδικές τιμές και εκπτώσεις σε πρωινά δρομολόγια για Κρήτη με επιστροφή (Πειραιάς – Κρήτη – Πειραιάς):


– Τετραμελής οικογένεια και το αυτοκίνητο της σε τετράκλινη καμπίνα 286,00 ευρώ, σε κατάστρωμα 228,60 ευρώ


– Δύο άτομα με αυτοκίνητο με επιστροφή σε δίκλινη καμπίνα 241,80 ευρώ, ενώ σε κατάστρωμα 183,20 ευρώ


Η εταιρεία «BLUE STAR FERRIES» από 13-6-2006 σε όλα τα δρομολόγια της στις ακτοπλοϊκές γραμμές εφαρμόζει την ακόλουθη εκπτωτική πολιτική:


– Με 10 ευρώ για Κυκλάδες και με 20 ευρώ για Δωδεκάνησα για όλους τους προορισμούς που εξυπηρετούν τα πλοία της εταιρείας από και προς Πειραιά ή Ραφήνα για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάννησα. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων στην οικονομική θέση.


– 10% έκπτωση κάθε Τρίτη από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα για τον Πειραιά ή τη Ραφήνα, σε οικονομική θέση, σε όλες τις αναχωρήσεις.


– 10% έκπτωση κάθε Τετάρτη από τον Πειραιά ή τη Ραφήνα για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, σε οικονομική θέση, σε όλες τις αναχωρήσεις.


– Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους κατοίκους των νησιών να μετακινούνται κάθε Τρίτη και κάθε Τετάρτη με μειωμένους ναύλους κατά 10%.


Η εταιρεία «HELLENIC SEAWAYS» στα ταχύπλοα πλοία της, για τις δρομολογιακές γραμμές Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο, Πειραιά-Ιο-Θήρα, Πειραιά-Πάρο-Νάξο, Πειραιά-Χανιά, Πειραιά-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο, Ραφήνα-Τήνο-Μύκονο καθώς και για τον Αργοσαρωνικό προσφέρει:


– 15% έκπτωση για πωλήσεις εισιτηρίων σε οικονομική θέση για τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη έως 15 ημέρες προ του ταξιδιού.


– 10% έκπτωση (με παροχή δωρεάν εισιτηρίων) επί του συνολικού καταβληθέντος ναύλου με τη συμπλήρωση 1.000 μιλίων ταξιδίου.


Οι ίδιες εκπτώσεις προσφέρονται και για τα συμβατικά πλοία της εταιρείας στις δρομολογιακές γραμμές Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη, Πειραιά-Πάρο-Νάξο-Ιο-Θήρα,Πειραιά-Σύρο-Μύκονο-Εύδηλο-Καρλόβασι-Βαθύ,Πειραιά-Πάρο-Νάξο-Κουφονήσια-Κατάπολα.


Η εταιρεία «ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» στη γραμμή Πειραιά-Ηρακλείου, παρέχουν έκπτωση 10% στο εισιτήριο επιστροφής επιβατών, οχημάτων και δικύκλων σε όλες τις θέσεις και για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.


Επίσης στα ημερήσια δρομολόγια θέρους στην ίδια γραμμή για το χρονικό διάστημα από 07-06-2006 έως 27-09-2006 οι «ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» παρέχουν:


– έκπτωση 10% στην οικονομική θέση.


– έκπτωση 30% στις καμπίνες και στα VIPS.


– έκπτωση 30% στα οχήματα (όλες οι κατηγορίες).


– έκπτωση 50% στα δίκυκλα.


Επίσης για τέσσερα άτομα που ταξιδεύουν σε τετράκλινη καμπίνα το ένα εξ’ αυτών θα ταξιδεύει δωρεάν.


Η εταιρεία «ΝΕL LINES» όσον αφορά τα συμβατικά της πλοία, στη δρομολογιακή γραμμή Πειραιά-Χίου-Μυτιλήνης παρέχει:


– έκπτωση στα Ι.Χ. 25% από Δευτέρα έως Πέμπτη στο εισιτήριο της επιστροφής κατά την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.


έκπτωση σε Ι.Χ. και επιβάτες 30% σε όλες τις θέσεις στα εξπρές δρομολόγια από Μυτιλήνη-Πειραιά κάθε Παρασκευή και κάθε Κυριακή.


Οσον αφορά τα ταχύπλοα, η «ΝΕL LINES» στις δρομολογιακές γραμμές Πειραιά-Πάρου-Νάξου-Θήρας, Πειραιά-Κύθνου-Σερίφου-Σίφνου-Μήλου, Λαυρίου-Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, Λαυρίου-Πάρου-Νάξου παρέχει:


– έκπτωση 30% στα οχήματα κάτω των 3,80μ. ενώ ειδικά για τη γραμμή Λαυρίου-Σύρου-Τήνου-Μυκόνου παρέχεται έκπτωση 50% στο εισιτήριο επιστροφής αυτοκινήτου κατά την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.


Σημειώνεται ότι πέραν των ανωτέρω εκπτωτικών πακέτων-προσφορών οι πλοιοκτήτριες εταιρείες είναι υποχρεωμένες, σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, για παροχή εκπτώσεων (χωρίς αποζημίωση από το Ελληνικό δημόσιο) για τις κάτωθι κατηγορίες επιβατών:


– Αποροι με ποσοστό έκπτωσης 100% (Δωρεάν).


– Παιδιά ηλικίας μέχρι 5 ετών 100% έκπτωση (Δωρεάν) και ηλικίας 5-10 ετών 50% έκπτωση.


– Ανάπηροι πολέμου, θύματα πολέμου, βοηθοί ή συνοδοί αυτών, αγωνιστές της εθνικής αντίστασης 50% έκπτωση.


– Ατομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω 50% έκπτωση.


– Πολύτεκνοι 50% έκπτωση.


– Συνταξιούχοι του Ν.Α.Τ. 50% έκπτωση.


– Αναπηρικά οχήματα ΙΧΕ συνοδευόμενα από τον δικαιούχο και με ειδικές πινακίδες αναπήρων πολέμου 50%.