Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ιδού τα ακίνητα στρατιωτάκια ή πως τα ΜΑΤ χτυπούν δημοσιογράφους & φωτορεπόρτερ

Ιδού τα ακίνητα στρατιωτάκια ή πως τα ΜΑΤ χτυπούν δημοσιογράφους & φωτορεπόρτερ

29

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ



Ιδού τα ακούνητα στρατιωτάκια

Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ


Και δαρμένοι και αναξιόπιστοι; Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέφρασε χθες με τον πλέον επίσημο τρόπο (με δύο ανακοινώσεις), το τι συνέβη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Στην πρώτη ανακοίνωση, που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, αναφέρεται ότι τραυματίστηκαν πέντε ιδιώτες, και φυσικά δεν γίνεται καμία νύξη για τη φοιτήτρια που άνδρες των ΜΑΤ συνέλαβαν και χτύπησαν. Ούτε για τη μητέρα της, που την «ξάπλωσαν» πάνω σε ένα παρκαρισμένο Ι.Χ. επειδή θέλησε να σώσει την κόρη της από τα χέρια τους. Ούτε για την άλλη φοιτήτρια που χτύπησαν -όχι ένας, τρεις· ένας από αυτούς μάλιστα κρατώντας το κλομπ του ανάποδα!








Το κλομπ προσγειώνεται στην πλάτη της συντάκτριας της «Ε» και η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει να βρει αν συμμετείχαν αστυνομικοί
Φυσικά δεν συμπεριέλαβαν τους συναδέλφους που τραυμάτισαν οι πραίτορες του κ. Υπουργού και τους έστειλαν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους και την υπογράφουσα. Δεν ξεχνούν όμως να αναφέρουν τους έξι αστυνομικούς που τραυματίστηκαν.

Και σ’ αυτό το συλλαλητήριο τους έφταιγαν μόνο οι 500 του «αντιεξουσιαστικού χώρου… Που εκτόξευαν μολότοφ, πέτρες, ξύλα και εμπρηστικές φωτοβολίδες από πιστόλια και πυρσούς». Για τα «ηρωικά ΜΑΤ» που -εκτός από δακρυγόνα- …μοίραζαν απλόχερα πέτρες και λοστάρια, και έκαναν συνέχεια χειρονομίες δυναμιτίζοντας το κλίμα, λέξη!







Τι μας δείχνει ο πραίτορας;
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η δεύτερη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Εκδόθηκε ύστερα από αναλυτική κατάθεση της υπογράφουσας το ίδιο βράδυ, που όλοι όσοι πέσαμε στα χέρια τους δεχθήκαμε την απρόκλητη επίθεσή τους.

Αναφέρει: «Καταγγέλθηκε από εκπρόσωπο της εφημερίδας “Ελευθεροτυπίας” ότι φωτογράφος και ρεπόρτερ της εφημερίδας τραυματίστηκαν στις οδού Σόλωνος και Μασσαλίας αντίστοιχα, κατά τις εκδηλώσεις του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που έλαβε χώρα στις 27 Ιουλίου. Για το λόγο αυτό διενεργείται προανάκριση προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες τραυματισμού τους».

Θεωρούν δηλαδή a priori πως όσα τους είπαμε μπορεί και να μην είναι έτσι. Η πιο εξοργιστική όμως παράγραφος είναι η τελευταία. «Παράλληλα διετάχθη από την υπηρεσία μας η διενέργεια διοικητικής έρευνας για τυχόν συμμετοχή αστυνομικών στην υπόθεση», αναφέρει.







«Στρατιωτάκια ακούνητα» χτυπούν φοιτήτρια
Με απλά λόγια, μπορεί και να μη μας χτύπησαν αυτοί· και με πιο απλά, χτυπήθηκαν μόνο ο δημοσιογράφος και ο φωτορεπόρτερ της «Ε». Οι υπόλοιποι τραυματίες δεν υπήρχαν; Ή μήπως επειδή είχε προλάβει να καταθέσει μόνο η υπογράφουσα και να πάει στον ιατροδικαστή, όλοι οι άλλοι τραυματισμοί σε διαδηλωτές και συναδέλφους δεν υπήρξαν ποτέ;

Μήπως πείστηκε χθες ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής με αυτά που είδε στα δελτία ειδήσεων; Είδε τον πραίτορά του ο κ. Πολύδωρας; Και να φανταστείτε πως ο ξυλοδαρμός της υπογράφουσας ήταν ο πιο ελαφρύς. Ολων των υπολοίπων συναδέλφων και φυσικά των διαδηλωτών ήταν πολύ πιο άγριος και είναι κρίμα που δεν καταγράφηκαν.

Αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα της ΕΔΕ. Αναμένουμε να ψάξουν και να βρουν τις φωτογραφίες που πρωταγωνιστούν οι πραίτορές τους, όπως κάνουν κάθε φορά που θέλουν να εντοπίσουν άλλους… ανθρώπους που δεν είναι δικοί τους. Και, τέλος, περιμένουμε να γίνει ΕΔΕ και γι’ αυτούς που χτύπησαν τους υπολοίπους συναδέλφους (Θεοδόση Πάνου, Αγγελο Τσάτση και Θανάση Κάππο) στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 6ης Ιουνίου.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας παρέπεμψε τους δημοσιογράφους ο αν. κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος καλύπτοντας έτσι εμμέσως τις ενέργειές τους.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 29/06/2006

Διαφήμιση