Αρχική Νέα Τοπικά Χαρακτηρισμός της Οδικής Παράκαμψης Λαγκάδας ως Τμήματος του Εθνικού Οδικού Δικτύου Νομού...

Χαρακτηρισμός της Οδικής Παράκαμψης Λαγκάδας ως Τμήματος του Εθνικού Οδικού Δικτύου Νομού Χίου

20

Μετά από αίτημα της Ν.Α.Χίου και με απόφαση του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γ. Σουφλιά, χαρακτηρίζεται η Οδική Παράκαμψη Λαγκάδας, μήκους 2.650 μέτρων ως τμήμα του Τριτεύοντος Οδικού Δικτύου του Νομού Χίου.

 

Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε έργο ενταγμένο στο Β ΚΠΣ, ολοκληρώθηκε όμως το 2003 με πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου.


Η ένταξη της Οδικής Παράκαμψης Λαγκάδας είχε ζητηθεί από τις υπηρεσίες της Ν.Α.Χίου από το 2005. Με βάση την Υπουργική Απόφαση Χαρακτηρισμού της οδού, η παράκαμψη της Λαγκάδας έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές (χάραξης, σήμανσης, οδικής ασφάλειας κ.λπ.) του Εθνικού Οδικού Δικτύου.

 

Παράλληλα από την άποψη χρηματοδοτήσεων, επισκευών κ.λπ. βελτιώνεται η μεταχείριση του συγκεκριμένου τμήματος της Εθνικής Οδού Χίου Καρδαμύλων.


Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την αναβάθμιση των οδικών αξόνων του Νομού μας, ολοκληρώνεται η μελέτη «Βελτίωσης της Ε.Ο. Χίου – Καρδαμύλων» με παρεμβάσεις σε άλλα σημεία του συγκεκριμένου οδικού άξονα, έργο για το οποίο έχει ζητηθεί ήδη η χρηματοδότησή του. 

  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠλαστικά και με μπαταρίες τα αεροπλάνα του μέλλοντος, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροΕπεκτείνεται ο Κορρές – Θετική εξέλιξη για τη μαστίχα